Skip to main content

Γ. Τσαπρούνης (Intrakat): Να «τρέξουν» οι διαδικασίες, μην χάσουμε την ασφυκτική προθεσμία του Ταμείου Ανάκαμψης

Η Ναυτεμπορική στην 87η ΔΕΘ – Ο Γιώργος Τσαπρούνης, γενικός διευθυντής επικοινωνίας Intrakat, στο Naftemporiki TV

«Πρέπει να δούμε τα έργα και μέσα από την κλιματική κρίση. Θα πρέπει να αναθεωρήσουμε τα μοντέλα, τους υπολογισμούς, είναι μια δύσκολη άσκηση. Αυτό πάντα ξεκινά από την πολιτεία και πρέπει να συνεργάζεται με τον κατασκευαστικό κλάδο» σημείωσε ο Γιώργος Τσαπρούνης, γενικός διευθυντής επικοινωνίας της Intrakat, μιλώντας στο Naftemporiki TV στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Αναφερόμενος στις πλημμύρες, είπε ότι οι ζημιές είναι μεγαλύτερες από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Ως προς τον κλάδο των κατασκευών, είπε ότι «αυτή τη στιγμή ζούμε την άνοιξη των κατασκευών». Ανέφερε ότι «το Ταμείο Ανάκαμψης είναι μια τεράστια ευκαιρία. Όμως πρέπει να πιάσουμε τις προθεσμίες».

Σημείωσε ότι οι πόροι είναι συγκεκριμένοι και τόνισε ότι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ανθρώπινοι πόροι. «Λείπουν χέρια» όπως διευκρίνισε.

Σημείωσε εξάλλου ότι η Intrakat προτείνει να εμπλακούν και οι ασφαλιστικές εταιρείες στην έκδοση εγγυητικών επιστολών. «Σήμερα το δύσκολο δεν είναι να παίρνεις έργα, είναι τα υλοποιείς» τόνισε.

Μεγάλη δύναμη η Intrakat και Άκτωρ μαζί – 5 δισ. το ανεκτέλεστο έργο

Ο κ. Τσαπρούνης ανέφερε ότι «ο Άκτωρας είναι πολύ μεγάλη εταιρεία και θα μας δώσει τη δυναμική και το μέγεθος για τα έργα που έχουμε αναλάβει».

Σημείωσε ότι στο τέλος του 2023 το ανεκτέλεστο έργο των δύο εταιρειών θα αγγίζει τα 5 εκατ. «Είναι μια πρόκληση» τόνισε.

Ως προς την ενέργεια, ανέφερε ότι θα είναι βασικός πυλώνας δραστηριότητας και εσόδων τα επόμενα χρόνια.