Skip to main content

Softone: Υψηλές επιδόσεις στην αγορά του business software

Ο Όμιλος υπολογίζει ότι το 2023 ο κύκλος εργασιών θα διαμορφωθεί στα 49 εκατ.ευρώ, με EBITDA 12,8 εκτ.ευρώ

Ισχυρές επιδόσεις το 2023 αλλά και το 2024 αναμένει ο όμιλος SOFTONE. Όπως τόνισε η διοίκηση του ομίλου κατά την παρουσίαση των οικονομικών της αποτελεσμάτων, ο Όμιλος υπολογίζει ότι το 2023 ο κύκλος εργασιών θα διαμορφωθεί στα 49 εκατ.ευρώ, με EBITDA 12,8 εκτ.ευρώ, θέτοντας τις βάσεις για ακόμη πιο ισχυρές επιδόσεις και το 2024. Επιπλέον, εκτιμάται ότι η συμμετοχή των Cloud υπηρεσιών θα εκτοξευθεί στο 57% το 2023, σημειώνοντας αύξηση +64%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το 2022, τα επαναλαμβανόμενα έσοδα (recurring revenue) ξεπέρασαν το 75% του συνολικού κύκλου εργασιών, επιβραβεύοντας πρακτικά τη διαχρονική επένδυση του Ομίλου SOFTONE στο Cloud και το μοντέλο Software-as-a-Service (SaaS). H διοίκηση του ομίλου κάνει λόγο για ένα ευρύ οικοσύστημα που διεκδικεί ηγετική θέση στην αγορά business software.  O όμιλος εμφανίζει αλματώδη αύξηση στο Cloud, επαναλαμβανόμενα έσοδα άνω του 75%, σε σταθερή ετήσια άνοδο, σημαντική αύξηση εσόδων από το ERP αλλά και από λοιπά προϊόντα.

Σύμφωνα με το Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Εταιρειών SOFTONE, Πάνο Μαρτίνη «με εχέγγυα την τεχνολογική καινοτομία, το ισχυρότερο δίκτυο συνεργατών, τις στοχευμένες εξαγορές και στρατηγικές συνεργασίες με εδραιωμένες εταιρείες εξειδικευμένων εφαρμογών λογισμικού, ο Όμιλος SOFTONE οδηγεί σταθερά τις εξελίξεις στην εγχώρια αγορά του business software».  Η οικονομική χρήση 2022 ολοκληρώθηκε με αύξηση +40,7% του κύκλου εργασιών (IFRS), στα 36,2 εκατ.ευρώ, αύξηση EBITDA +33%, στα 8,3 εκατ.ευρώ, επαναλαμβανόμενα έσοδα άνω του 75%. Το Α’ τρίμηνο 2023 ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 11 εκατ.ευρώ (+40,8% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα), η κερδοφορία στα 4,6 εκατ.ευρώ.

Αναφορικά με τους άξονες στρατηγικής της εταιρείας, σύμφωνα με τη διοίκηση συνοψίζονται στο πανελλαδικό δίκτυο 600 και πλέον εξειδικευμένων συνεργατών, στην εστίαση στο Cloud και τις τεχνολογίες αιχμής, στις στρατηγικές εξαγορές με ισχυρή στόχευση, στο διευρυμένο portfolio λύσεων business software, στη σταθερή διείσδυση σε διεθνείς αγορές. Ο όμιλος αριθμεί 75.000 και πλέον ενεργούς πελάτες, 50.000 πελάτες στο Cloud, 4.500 συμβούλους και developers, 550 και πλέον εργαζόμενους.  Το 58% της αύξησης των εσόδων του ομίλου προέρχεται από οργανική ανάπτυξη, ενώ αξιοσημείωτη είναι η συμβολή των εξαγορών και συγχωνεύσεων στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας.

Αξιοσημείωτη είναι η διεθνής παρουσία του ομίλου, και συγκεκριμένα σε Κύπρο, Ρουμανία, Βουλγαρία. Η Ρουμανία και η Βουλγαρία προσδιορίζονται ως αγορές με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης, ήδη υπάρχουν τοπικά γραφεία με καταρτισμένα στελέχη από την τοπική αγορά. Επιτυγχάνεται πλήρης προσαρμογή των προϊόντων της SoftOne στις τοπικές ανάγκες και βασικός στόχος είναι η δημιουργία ισχυρού δικτύου συνεργατών. Κατά το 2022 σημειώθηκε 50% αύξηση κύκλου εργασιών του ομίλου SOFTONE στις διεθνείς αγορές.