Skip to main content

Άκτωρ Παραχωρήσεις, Άβαξ, ΑΤΕΣΕ και ΤΕΚΑΛ οι ενδιαφερόμενοι για το ΣΔΙΤ των σχολικών μονάδων στη Ρόδο

Με τη συμμετοχή τεσσάρων ενδιαφερόμενων εισέρχεται στην επόμενη φάση του ο διαγωνισμός του δήμου Ροδίων για το ΣΔΙΤ «Μελέτη, Χρηματοδότηση, Κατασκευή και Τεχνική Διαχείριση 13 Σχολικών Μονάδων στο Δήμο Ρόδου».

Σύμφωνα με πληροφορίες φάκελο εκδήλωσης ενδιαφέροντος κατέθεσαν χθες οι Άκτωρ Παραχωρήσεις, Άβαξ, ΑΤΕΣΕ και ΤΕΚΑΛ.

Βάσει της προκήρυξης η διάρκεια της σύμπραξης είναι κατά μέγιστο 27 έτη. Έπειτα από την έναρξη λειτουργίας των σχολικών μονάδων η Αναθέτουσα Αρχή θα καταβάλει στον Ιδιωτικό Φορέα Σύμπραξης (ΙΦΣ) που θα επιλεγεί, πληρωμές διαθεσιμότητας, που έχουν εκτιμηθεί σε καθαρά παρούσα αξία, χωρίς να ληφθεί υπόψη η ενδεχόμενη συμμετοχή του Δημοσίου στη χρηματοδότηση του κόστους κατασκευής του έργου, στο ποσό των 45,1 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ, (περί τα 55,9 εκατ. με ΦΠΑ).

Τα 13 σχολεία (και γυμναστήρια) στο νησί της Ρόδου είναι τα εξής: 2θεσιο νηπιαγωγείο περιοχής Ροδοπούλας, 12θεσιο δημοτικό Θεοτόκου, γυμνάσιο – λύκειο Αφάντου, κλειστό γυμναστήριο γυμνασίου – λυκείου Αφάντου, 2θεσιο νηπιαγωγείο Ασγούρου, 2θεσιο νηπιαγωγείο Ροδινιού, 2θεσιο ολοήμερο νηπιαγωγείο Παστίδος, 6θεσιο δημοτικό περιοχής Μήδεια, ειδικό νηπιαγωγείο Ροδοπούλας, ειδικό δημοτικό σχολείο Ροδοπούλας, ενιαίο ειδικό επαγγελματικό γυμνάσιο – λύκειο Ροδινιού, γυμνάσιο – λύκειο Αρχαγγέλου και κλειστό γυμναστήριο γυμνασίου – λυκείου Αρχαγγέλου.

Στο πλαίσιο της προτεινόμενης Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα ο ΙΦΣ μεταξύ άλλων θα εκπονήσει τις τεχνικές μελέτες και θα μεριμνήσει για την έκδοση των οικοδομικών αδειών, θα εκτελέσει τις εργασίες κατασκευής και την προμήθεια και εγκατάσταση του εξοπλισμού των κτιριακών υποδομών, θα χρηματοδοτήσει το έργο με ίδια ή και δανειακά κεφάλαια και θα αναλάβει την τεχνική διαχείριση σε όλη τη διάρκεια της Σύμβασης Σύμπραξης.

Σημειώνεται πως δεν μπορεί να υπάρξει εκτίμηση για το πότε το ΣΔΙΤ θα ανατεθεί ώστε να ξεκινήσει η υλοποίηση των έργων. Σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από την επιμονή του δήμου Ροδίων.