Skip to main content

GE HealthCare: Ολοκληρώθηκε η απόσχισή της από την GE και εισέρχεται στον αμερικανικό Nasdaq

Η GE HealthCare ξεκινά τη λειτουργία της έχοντας παρουσία σε περισσότερες από 160 χώρες και απασχολώντας περίπου 51.000 υπαλλήλους παγκοσμίως.

Η GE HealthCare (Nasdaq: GEHC) ανακοίνωσε ότι η απόσχισή της από την GE (NYSE: GE) ολοκληρώθηκε και θα ξεκινήσει να διαπραγματεύεται ως ανεξάρτητη εταιρεία στο Αμερικανικό Χρηματιστήριο Nasdaq με το σύμβολο “GEHC” χτυπώντας από χθες, εξ αποστάσεως, το καμπανάκι του Nasdaq από τις εγκαταστάσεις της στο Ουισκόνσιν (ΗΠΑ). 

Η απόσχιση της GE HealthCare από τη GE επιτεύχθηκε με την κατ’ αναλογία διανομή τουλάχιστον του 80,1% των μετοχών της GE HealthCare στους μετόχους της GE. Η GE διατήρησε περίπου το 19,9% των κοινών μετοχών της GE HealthCare.

Η απόσχιση αυτή αφορά και τη χώρα μας καθώς στην Ελληνική αγορά η εταιρεία θα αναφέρεται στο εξής ως GE HealthCare Ελλάς. Να σημειώσουμε ότι πρόεδρος και γενικός διευθυντής Ελλάδος και Κύπρου της GE Healthcare, είναι ο κ. Σπυρίδων Γκίκας. 

Η GE HealthCare ξεκινά τη λειτουργία της έχοντας παρουσία σε περισσότερες από 160 χώρες και απασχολώντας περίπου 51.000 υπαλλήλους παγκοσμίως, οι οποίοι εξυπηρετούν περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο ασθενείς ετησίως. Eπενδύει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε Έρευνα και Ανάπτυξη (R&D) κάθε χρόνο και παράγει περίπου 18 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα, με μία εγκατεστημένη βάση που περιλαμβάνει περισσότερα από 4 εκατομμύρια είδη εξοπλισμού στους τέσσερις επιχειρηματικούς τομείς της – Απεικόνιση, Υπέρηχοι, Λύσεις για τη φροντίδα των ασθενών και Φαρμακευτικά Διαγνωστικά προϊόντα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της GE HealthCare η εταιρεία αναμένει ότι οι αγορές στις οποίες απευθύνεται θα αυξηθούν σε 102 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2025, σε σχέση με τα 84 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021. Η εξέλιξη αυτή εξασφαλίζει σημαντικές ευκαιρίες για περεταίρω ανάπτυξη της εταιρείας και την υλοποίηση της στρατηγικής της στην Ιατρική Ακριβείας για την ασφαλή και αξιόπιστη ενοποίηση δεδομένων ασθενών από απεικονιστικές, εργαστηριακές, παθολογικές, γονιδιωματικές και άλλες πηγές.

Στη συνέχεια, η Ιατρική Ακριβείας συνδυάζει αυτά τα δεδομένα μέσω τεχνητής νοημοσύνης, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα Edison και τις ψηφιακές εφαρμογές της εταιρείας εδώ. Η εν λόγω στρατηγική, Ιατρική Ακριβείας, παρέχει πληροφορίες που βοηθούν τους κλινικούς γιατρούς να διαγνώσουν ασθένειες και να καθορίσουν την καταλληλότερη θεραπεία – παρέχοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον ασθενή.