Skip to main content

ΔΕΔΔΗΕ: Δημιουργεί το πρώτο ελληνικό Sandbox στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας

Πρόσκληση συμμετοχής στον διαγωνισμό HEDNO Datathon

Το πρώτο ελληνικό εταιρικό “Sandbox” στον τομέα της Ηλεκτρικής Ενέργειας ξεκίνησε ο ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να ανταποκριθεί στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα τα δίκτυα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στον δρόμο προς την ενεργειακή μετάβαση.

Η δημιουργία του πρώτου ελληνικού εταιρικού “Sandbox” (εποπτευόμενο περιβάλλον ανάπτυξης καινοτομίας) αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά προς την κατεύθυνση του μετασχηματισμού του.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΔΕΔΔΗΕ απευθύνει πρόσκληση για συμμετοχή στην 1η του δράση, τον διαγωνισμό HEDNO Datathon. Στόχος του διαγωνισμού είναι η ανάπτυξη αλγορίθμων μοντέλων μηχανικής μάθησης για τον εντοπισμό ηθελημένων μη-τεχνικών απωλειών ηλεκτρικού ρεύματος στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ και η εύρεση των πιο αποτελεσματικών λύσεων.

Σε ποιους απευθύνεται ο διαγωνισμός

O διαγωνισμός απευθύνεται σε:

  • Επιστήμονες με πάθος για την ανάλυση δεδομένων και εξόρυξη γνώσης
  • Ομάδες από ερευνητές, επαγγελματίες του κλάδου και τεχνοβλαστούς με εμπειρία στον τομέα της ενέργειας και της ανάλυσης δεδομένων
  • Startups που έχουν αναπτύξει αντίστοιχα μοντέλα προβλέψεων
  • Επιχειρήσεις με αντικείμενο εργασίας τους την ανάπτυξη μοντέλων προβλέψεων

Υποβολή αιτήσεων

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις και να αναζητούν περισσότερες πληροφορίες για το HEDNO Datathon: https://deddie.mantisbi.io/

Για την παρουσίαση του HEDNO Datathon θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση (Info Day), την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 15:00 με φυσική παρουσία στο Φουαγιέ Τεχνών του Ωδείου Αθηνών, στη διεύθυνση Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19 και με διαδικτυακή κάλυψη.