Skip to main content

Γ. Τσαρούχας (Dialectica) στο Naftemporiki TV: Οι business είναι ομαδικό σπορ

Ο συνιδρυτής της Dialectica εξομολογήθηκε ότι δεν είχε φανταστεί ποτέ ότι θα γίνει επιχειρηματίας, αφού τον ενδιέφερε περισσότερο η πολιτική και αποκάλυψε πώς γεννήθηκε η ιδέα για τη χρήση της πληροφορίας ως «προϊόν»

«Οι business είναι ομαδικό σπορ» παραδέχεται ο Γιώργος Τσαρούχας, συνιδρυτής της επιτυχημένης και ταχύτατα αναπτυσσόμενης Dialectica σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Ανταλλακτήριο Ιδεών» του Λάμπη Ταγματάρχη, στο Naftemporiki TV.

Ο Γιώργος Τσαρούχας εξομολογήθηκε ότι δεν είχε φανταστεί ποτέ ότι θα γίνει επιχειρηματίας, αφού τον ενδιέφερε περισσότερο η πολιτική και αποκάλυψε πώς γεννήθηκε η ιδέα για τη χρήση της πληροφορίας ως «προϊόν». «Στη Dialectica ενώνουμε επενδυτές με experts της κάθε αγοράς και έχουμε την ευθύνη ότι οι άνθρωποι που δίνουμε στον πελάτη μας είναι γνώστες – δεν έχουμε ευθύνη για τη συμβουλή που δίνουν» εξήγησε ο κ. Τσαρούχας σκιαγραφώντας το προφίλ της εταιρείας.

«Πολλές φορές είναι δύσκολη η διαχείριση της πληροφορίας και οι πληροφορίες που θα δώσουμε μπορεί να σταματήσουν μια μεγάλη συμφωνία» σημείωσε ο κ. Τσαρούχας, αναφερόμενος στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στη Dialectica.

Τέλος, ο κ. Τσαρούχας επισήμανε ότι «η μορφή της οικονομίας έχει αλλάξει και κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί» ενώ αναφορικά με τις τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις ο επιχειρηματίας παρατήρησε: «στο μέλλον με τρομάζει η αντιπαλότητα των ΗΠΑ με την Κίνα και όχι η Ρωσία που είναι μια σχετικά μικρή οικονομική δύναμη».

Η Dialectica  δραστηριοποιείται στην αγορά του knowledge brokering (υπηρεσίες παροχής πρωτογενούς έρευνας) και είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Απασχολεί περίπου 800 εργαζόμενους σε Αθήνα, Λονδίνο, Μόντρεαλ, Βανκούβερ και Νέα Υόρκη και όλοι οι πελάτες της είναι εκτός Ελλάδας. Τα τελευταία πέντε χρόνια η Dialectica, η οποία ξεκίνησε να λειτουργεί το 2015, αναπτύσσεται με ρυθμό 100% ετησίως, είναι κερδοφόρα με τζίρο 50 εκατ. ευρώ (2021). Φέτος θα έχει αύξηση περίπου 40%.

naftemporiki.gr