Skip to main content

Συνάντηση Πατούλη- Μασούτη: Στο επίκεντρο οι δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας

Οι δράσεις και τα προγράμματα της Περιφέρεια Αττικής για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, καθώς και η συμφωνία για περαιτέρω συνεργασία των δύο πλευρών προκειμένου να στηριχθούν κυρίως οι πληγείσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, συζητήθηκε στη συνάντηση του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και του νέου προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) Γ. Μασούτη.

Κατά τη συζήτηση ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα προϋπολογισμού 250 εκατ. ευρώ για την στήριξης περίπου 10.000 μικρομεσαίων επιχειρήσεων κατά την περίοδο της πανδημίας και στο πρόγραμμα ύψους 8 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων 6.000 εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Τα παραπάνω προγράμματα χρηματοδοτούνται μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, ενώ αρκετές από τις δράσεις υλοποιούνται σε συνεργασία με τα αρμόδια επιμελητήρια.

Ο κ. Πατούλης χαρακτήρισε «στρατηγικής σημασίας» τη συνεργασία της Περιφέρειας και της ΚΕΕΕ στην μετά Covid εποχή, μέσω της ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της τοπικής απασχόλησης, «που αποτελούν βασικούς μοχλούς ανάπτυξης της οικονομίας». Επισήμανε ότι θα συνεχιστεί η στενή συνεργασία σε μελλοντικές δράσεις, με στόχο τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Ο κ. Μασούτης εξέφρασε τη βεβαιότητα για τη συνεργασία με στόχο «να γίνουν παρεμβάσεις και να δοθούν κίνητρα που θα ενισχύσουν το επιχειρείν».

Σημειώνεται ότι οι δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του νέου ΠΕΠ Αττικής 2021-2027 εστιάζουν σε θεματικούς άξονες σχετικά με : Την ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας, την προσαρμογή των επιχειρήσεων στη νέα εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, την ανάπτυξη των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού και την ψηφιακή κατάρτιση, την άμβλυνση των επιπτώσεων από την πανδημία και τον ψηφιακό εγγραμματισμό των πολιτών.