Skip to main content

CSR Hellas: Γιόρτασε 20 χρόνια δράσης του την Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Με έναν συμβολικό τρόπο, το CSR Hellas γιόρτασε τα 20 χρόνια του με την πραγματοποίηση διαδικτυακής συζήτησης, στις 10 Δεκεμβρίου 2020 που συμπίπτει με την Παγκόσμια ημέρα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, έναν από τους βασικούς πυλώνες της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. 

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Θεόδωρου Παπαλεξόπουλου, που υπήρξε ιδρυτικό μέλος της προσπάθειας για την εισαγωγή της έννοιας της κοινωνικής υπευθυνότητας στις επιχειρήσεις στη χώρα μας με τρόπο συστηματικό και συνδεδεμένο με τη δράση και τη στρατηγική τους και στήριξε με τη δράση και το έργο του τον κοινωνικό ρόλο της επιχείρησης σε όλη την επιχειρηματική και κοινωνική του διαδρομή. 

Ξεχωριστή αναφορά έγινε στην εκδήλωση στη μοναδική συνεισφορά του Νίκου Αναλυτή, που συμμετείχε στη δημιουργία του Δικτύου σε όλα τα στάδια από τη σύλληψή του ως ιδέα και έως το 2012. “Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη ενδιαφέρει όλους μας, γιατί αντικατοπτρίζει τις βασικές αρχές της Κοινωνίας στην οποία ζούμε” τόνιζε ο ίδιος ενώ  οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση του CSR Hellas, αναφέρθηκαν στη σπάνια προσωπικότητα οραματιστή του πρώην  Προέδρου του Δικτύου.

Θέματα της εκδήλωσης ήταν το νέο επιχειρηματικό πλαίσιο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, την Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, με τις νέες προκλήσεις της σύγχρονης εποχής και τις σημαντικές αλλαγές, που σημειώνονται σε παγκόσμιο, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. 

Στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης της εκδήλωσης, που συντόνισε ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας συμμετείχαν οι:

  • Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, ως εκπρόσωπος της επιχειρηματικής κοινότητας και υπό τη διπλή του ιδιότητα του Προέδρου του ΣΕΒ και Διευθύνοντος Συμβούλου της Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ, ιδρυτικών μελών του CSR Hellas  
  • Σταύρος Μπένος, Πρόεδρος ΜΚΟ ΔΙΑΖΩΜΑ, ως εκπρόσωπος της κοινωνίας των πολιτών 
  • Νίκος Κουτσιανάς, Πρόεδρος & Ιδρυτής της εταιρίας APIVITA, ως εκπρόσωπος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και μίας εταιρίας διεθνώς πρωτοπόρου στην ενσωμάτωση της ΕΚΕ στην στρατηγική και στην επιχειρηματική της δράση 
  • Χαρίδημος Τσούκας, Καθηγητής στα Πανεπιστήμια Κύπρου και Warwick, ως εκπρόσωπος της ακαδημαϊκής κοινότητας  
  • Μαρία-Ελένη Λούκη, μέλος της νικήτριας ομάδας του φετινού 5ου κύκλου του Φοιτητικού Διαγωνισμού “Νίκος Αναλυτής” που διοργανώνει το CSR HELLAS στη μνήμη του πρώην Προέδρου του, ως εκπρόσωπος της νεολαίας και  
  • Μαρία Αλεξίου, Πρόεδρος CSR HELLAS

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Jan Noterdaeme, συνιδρυτής του CSR Europe και του Academy of Business in Society (ABIS) και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Louvain,ο άνθρωπος τον οποίο εμπιστεύτηκε ο Jacques Delors, να κάνει το όραμα τότε για ένα δίκτυο επιχειρήσεων για την κοινωνική συνοχή σε όλες τις χώρες μέλη της Ε.Ε. πράξη.

naftemporiki.gr