Skip to main content

Κορρές: Βελτιωμένα μεγέθη στο εννεάμηνο

Αυξημένες κατά 12% στα 43,9 εκατ. ευρώ ήταν οι πωλήσεις του Ομίλου Κορρές στο εννεάμηνο του 2015, ως αποτέλεσμα της εξαιρετικά θετικής πορείας των στρατηγικών αγορών του Ομίλου.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση, τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 8,2 εκατ. ευρώ από 5,3 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2014.

Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε 1,7 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 0,1 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2014.

Ο Όμιλος επισημαίνει στην ανακοίνωσή του πως στην Ελλάδα «θα συνεχίσει να στηρίζει εντατικά τη μάρκα στο βασικό κανάλι του φαρμακείου, με νέα προϊόντα σε στρατηγικές κατηγορίες, που φέρουν σημαντική καινοτομία σε επίπεδο πρωτογενούς έρευνας, εξειδικευμένων φυσικών συστατικών και τεχνολογίας, αλλά και δημιουργικές προωθητικές ενέργειες στο σημείο πώλησης προς όφελος του καταναλωτή».

Σε ό,τι αφορά στη συμμετοχή της εξαγωγικής δραστηριότητας στη συνολική απόδοση του Ομίλου, αυτή κατέγραψε περαιτέρω αύξηση, αποτελώντας το 46% των ενοποιημένων πωλήσεών του, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι το β’ τρίμηνο του 2015 σηματοδότησε την επίσημη έναρξη διάθεσης των προϊόντων Κορρές στην αγορά της Βραζιλίας, στο πλαίσιο της στρατηγικής συμφωνίας με την Avon – μία νέα, δυναμική αγορά που ήδη εξελίσσεται εξαιρετικά θετικά, σύμφωνα με την εταιρεία.