Skip to main content

Ο Στ. Ηλιάδης στη γενική διεύθυνση της Nexans Ελλάς ΑΒΕ

Τη γενική διεύθυνση της Nexans Ελλάς ΑΒΕ ανέλαβε από τις 3 Σεπτεμβρίου ο Στέφανος Ηλιάδης, ενώ με απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας στις 6 Οκτωβρίου αποτελεί εκτελεστικό μέλος του διοικητικού της συμβουλίου.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, ο κ. Ηλιάδης κατέχει μεγάλη εμπειρία σε διεθνή περιβάλλοντα στη διοίκηση και την ανάπτυξη επιχειρήσεων, καθώς έχει εργαστεί σε γνωστούς πολυεθνικούς ομίλους για περισσότερα από 25 χρόνια, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Ασία.

Πριν ενταχθεί στη Nexans, ο κ. Ηλιάδης διετέλεσε αντιπρόεδρος στον Όμιλο Spotless, ο οποίος βρισκόταν υπό Leveraged buyout (LBO) διαχείριση και πωλήθηκε επιτυχώς στη Henkel το 2014. Προηγουμένως, ήταν για 17 χρόνια στον Όμιλο Danone όπου εργάστηκε μεταξύ άλλων ως γενικός διευθυντής για την Ελλάδα, υπεύθυνος για την Ελληνική κοινοπραξία με την εταιρεία Παπαδόπουλος, διευθύνων σύμβουλος για την Ινδία και γενικός διευθυντής στη Γαλλία.

Νωρίτερα στη σταδιοδρομία του ο κ. Ηλιάδης έχει εργαστεί για την Coca-Cola Company και την Coca-Cola Enterprises, ως διευθυντής στον κλάδο εμφιάλωσης, αλλά και σε διάφορες διοικητικές θέσεις στις πωλήσεις και το μάρκετινγκ, μεταξύ άλλων και ως διευθυντής μάρκετινγκ για τη γαλλική αγορά, ενώ ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην Cadbury.

Ο κ. Ηλιάδης έχει ελληνική και γαλλική υπηκοότητα και μιλά γαλλικά, αγγλικά, γερμανικά και ελληνικά. Έχει σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων στο INSEAD και έχει δώσει διαλέξεις στο EDHEC Business School, καθώς και στο Ελληνο – Αμερικανικό Πανεπιστήμιο στην Αθήνα. Ήταν επίσης εμπορικός σύμβουλος της Γαλλικής κυβέρνησης και διετέλεσε πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου στην Ελλάδα.