Skip to main content

Marathon Fund: Αναζητά  νεοφυείς  εταιρείες  να επενδύσει

Από την έντυπη έκδοση

Της Λέττας Καλαμαρά
[email protected]

Ελληνικές νεοφυείς εταιρείες τεχνολογίας με διεθνή προσανατολισμό αναζητεί η Marathon Venture Capital για να επενδύσει. Το fund ξεκίνησε τον κύκλο χρηματοδότησης πριν από λίγο καιρό με τη συμμετοχή του στη νεοϊδρυθείσα Νorbloc, ελληνική εταιρεία παραγωγής τεχνολογίας blockchain, με έδρα τη Στοκχόλμη και παραγωγή στην Αθήνα. 

Όπως επισημαίνει στη «Ν» ο κ. Γιώργος Τζιραλής, partner της νεοσύστατης Marathon venture capital, «εστιάζουμε σε καινοτόμα προϊόντα λογισμικού που απευθύνονται σε μεγάλες και γοργά αναπτυσσόμενες αγορές. Επίσης απαιτούμε αρχικές ενδείξεις για την επιτυχία των προϊόντων αυτών. Προσφέρουμε αρχική χρηματοδότηση ύψους 500 χιλιάδων έως ενός εκατομμυρίου ευρώ αντί συμμετοχής 15%-20% επί του μετοχικού κεφαλαίου της κάθε εταιρείας. Πέραν της επένδυσης καθαυτής, υποστηρίζουμε τους ιδρυτές σε μία σειρά από ζητήματα, από την εύρεση κατάλληλων στελεχών ως τη διαμόρφωση αξιόπιστης εταιρικής δομής και την εύρεση της επόμενης χρηματοδότησης από κορυφαίους Ευρωπαίους και Αμερικανούς επενδυτές. Στη συνέχεια επενδύουμε περισσότερα χρήματα σε κάθε εταιρεία εάν ακολουθήσουν και άλλοι γύροι επένδυσης». Και συμπληρώνει «σκοπεύουμε να πραγματοποιήσουμε 15-20 επενδύσεις τα επόμενα 3-4 χρόνια σε εταιρείες που επιθυμούν να πρωταγωνιστήσουν στον τομέα τους σε διεθνές επίπεδο, ενώ διατηρούν σημαντικό τμήμα των δραστηριοτήτων τους στην Ελλάδα».

Αναφορικά με τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που υπάρχουν για να δημιουργηθεί ένα δυναμικό ελληνικό οικοσύστημα νέων επιχειρήσεων διεθνών προδιαγραφών τονίζεται πως πλέον έχει δημιουργηθεί ένα οικοσύστημα γύρω από το τεχνολογικό επιχειρείν, το οποίο μετρά χιλιάδες εργαζομένους, εκατοντάδες startups και δεκάδες επενδυτές. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, 137 εταιρείες έλαβαν 214 γύρους χρηματοδότησης συνολικού ύψους μεγαλύτερου των 200 εκατ. ευρώ κατά το διάστημα 2010-2016, ενώ αναμένεται οι αριθμοί αυτοί να πολλαπλασιαστούν το αμέσως επόμενο διάστημα.