Skip to main content

Toyota: H επιστροφή των Τζεντάι

Από την έντυπη έκδοση 

Του Γιάννη Κανουπάκη
[email protected]

Τη λέξη Jedi την υιοθέτησε ο Τζορτζ Λούκας από το «τζινταϊγκέκι» (ιαπωνική λέξη για τα «ιστορικά δράματα», ταινίες με σαμουράι). Το φανταστικό ειρηνευτικό τάγμα των Τζεντάι δημιουργήθηκε δεκάδες χιλιάδες χρόνια πριν από την εποχή της Γαλαξιακής Αυτοκρατορίας και συνεπώς ήταν ήδη πανάρχαιο την εποχή στην οποία αναφέρονται οι ταινίες της σειράς. Κάπως έτσι έχει γίνει και με την… Corolla.

To πιο φημισμένο μοντέλο της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας είναι σαν να το ξέρουμε… χιλιάδες χρόνια τώρα, αφού παράγεται από το 1966 και έχει εξελιχθεί σε 11 γενιές! Τα Corolla κατάφεραν να γίνουν τα αυτοκίνητα με τις περισσότερες πωλήσεις σε όλο τον κόσμο από το 1974 και είναι από τα best-seller. Μέχρι τον Ιούλιο του 2013 οι συνολικές πωλήσεις όλων των Toyota Corolla είχαν ξεπεράσει τα 40 εκατομμύρια τεμάχια…

Η «μικρή Κορόνα» -αυτό σημαίνει στα Λατινικά- έρχεται σε νέα έκδοση, παίρνοντας πάνω της και το «καβούκι» του Auris, αφού τοποθετείται ξανά ως hatchback, πέρα από το sedan που γνωρίζαμε στην τελευταία εκδοχή του. 

Πριν από λίγους μήνες το είδαμε στη Γενεύη, ενώ αναμένεται να παρουσιασθεί στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού το ακόμη πιο ενδιαφέρον, νέο Toyota Corolla Touring Sports.

Με την προσθήκη ενός νέου, πλήρως υβριδικού συστήματος κίνησης 2.0 L στην γκάμα των κινητήριων συνόλων, η νέα οικογένεια 2018 Corolla σηματοδοτεί επίσης το ντεμπούτο της dual hybrid στρατηγικής της Toyota. Υποδηλώνοντας τη συνεχή προσήλωση της μάρκας στην υβριδική τεχνολογία, το Corolla Touring Sports θα προσφέρει στους πελάτες έναν μόνο συμβατικό κινητήρα -έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1.2 L (116 ίπποι)- και δυνατότητα επιλογής από δύο υβριδικά σύνολα, 1.8 L (122 ίπποι) ή 2.0L (180 ίπποι). 

Το νέο Corolla υιοθετεί ένα δοκιμασμένο σύστημα εμπρός ανάρτησης με γόνατα MacPherson, νέα διάταξη πίσω ανάρτησης πολλαπλών συνδέσμων, νέα τεχνολογία βαλβίδων αμορτισέρ και, για πρώτη φορά, το προαιρετικό Adaptive Variable Suspension (AVS).

Στάνταρ, πρωτίστως στις ανώτερες εκδόσεις και προαιρετική σε όλη τη νέα γκάμα Corolla, είναι μια ολοκληρωμένη σειρά προηγμένων τεχνολογιών άνεσης και πρακτικότητας (όπως σε παγκόσμια πρωτιά όργανα 3-D Driver, premium Head-Up Display, Premium Ηχοσύστημα JBL GreenEdge, ασύρματη φόρτιση κινητού τηλεφώνου ή του Toyota Touch Multimedia System), που αναβαθμίζει τη ζωή στο αυτοκίνητο για τον οδηγό και όλους τους επιβάτες.