Skip to main content

Audi Q2: Νέος μικρομεσαίος παίκτης στα premium

Η Audi ενισχύει την παρουσία της στην ραγδαία αναπτυσσόμενη κατηγορία των SUV.

Η μάρκα παρουσιάζει στην Έκθεση της Γενεύης, το μικρομεσαίο Q2 – ένα αυτοκίνητο πόλης για καθημερινή χρήση, που διαθέτει εντυπωσιακό σχεδιασμό και νεανική γοητεία.

“Εξελίξαμε το Audi Q2 ειδικά για πελάτες νέους σε ηλικία,” δηλώνει ο Prof. Rupert Stadler, Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της AUDI AG. “Η εμφάνισή του το κάνει να ξεχωρίζει, καθώς πρόκειται για ένα μοντέλο με χαρακτήρα.

Το νέο αυτό μικρομεσαίο  SUV συνδυάζει την τεχνολογική υπεροχή της μάρκας, με την μεγάλη ευκολία χρήσης και το συγκινησιακό του χαρακτήρα.”

Με 4,19 μέτρα μήκος, το Audi Q2 δείχνει εντυπωσιακό στο δρόμο, ενώ η γεωμετρική διάταξη του σχεδιασμού του, το κατατάσσει σε ξεχωριστή θέση στην οικογένεια των μοντέλων της σειράς «Q».

Ο πελάτης έχει τη δυνατότητα εξατομίκευσης αρκετών λεπτομερειών του αμαξώματος και το αυτοκίνητο προσφέρεται σε δύο επιλογές επιπέδων εξοπλισμού.

Στον προαιρετικό του εξοπλισμό περιλαμβάνεται το αμιγώς ψηφιακό ταμπλό της Audi (virtual cockpit), και το HUD (head-up display). Στη γκάμα του infotainment περιλαμβάνεται το σύστημα MMI navigation plus με τη λειτουργία Audi connect.

Το νέο Audi Q2 εισάγει νέα πρότυπα στην κατηγορία και στον τομέα των συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης.

Το σύστημα πρόληψης εμπρόσθιας σύγκρουσης αποτρέπει ατυχήματα με άλλο όχημα αλλά και με πεζούς και το adaptive cruise control με λειτουργία stop & go για υποβοήθηση σε πυκνή κυκλοφορία, αντιπροσωπεύουν το μέλλον στην αυτόνομη οδήγηση.

Το νέο μοντέλο κινείται από ισχυρούς και οικονομικούς κινητήρες TDI & TFSI (από 116 έως και 190 ίππων).

Για όλες τις εκδόσεις διατίθεται το 7άρι κιβώτιο S tronic, ενώ η μόνιμη 4κίνηση quattro είναι διαθέσιμη για τις εκδόσεις με κινητήρα 150 ίππων και άνω.

Στην δυναμική συμπεριφορά συμβάλλει το στάνταρ υδραυλικό τιμόνι προοδευτικής απόσβεσης, η σπορ ανάρτηση – προαιρετικά με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ – και το προαιρετικό σύστημα δυναμικής συμπεριφοράς Audi drive select.

Το Audi Q2 προβλέπεται να ξεκινήσει να πωλείται στην Ευρώπη το φθινόπωρο του 2016.