Skip to main content

Η ΕΠΟ ακύρωσε την απόφασή της για το Πανθεσσαλικό στάδιο

Η αναζήτηση για την έδρα που θα φιλοξενήσει τον εφετινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ξεκίνησε από την αρχή

Το μεσημέρι η ΕΠΟ ανακοίνωσε ως έδρα διεξαγωγής του φετινού τελικού στο Κύπελλο Ελλάδας το Πανθεσσαλικό στάδιο, μερικές ώρες αργότερα ακύρωσε την απόφασή της και, κατά συνέπεια, η αναζήτηση συνεχίζεται…

Σύμφωνα με τη θέση της ΕΠΟ, αιτία υπήρξε η ανακοίνωση της Επιτροπής Διαχείρισης του θεσσαλικού σταδίου, που εκδόθηκε μετά την απόφαση ορισμού του θεσσαλικού γηπέδου.

«Σχετικά με τη χυδαία ανακοίνωση της επιτροπής διαχείρισης του Πανθεσσαλικού, την οποία αφήνουμε στην κρίση των φιλάθλων, από την ΕΠΟ τονίζεται το εξής:

Η ομοσπονδία ήταν έτοιμη για αυτή την παλινωδία για αυτό και τις προσεχείς μέρες θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της σχετικά με τη διεξαγωγή του Κυπέλλου Ελλάδας», ήταν η θέση της Ομοσπονδίας.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της Επιτροπής Διαχείρισης του Πανθεσσαλικού Σταδίου, όπου υπογραμμιζόταν ότι υπεύθυνη λήψης αποφάσεων για το γήπεδο είναι μόνο η δημοτική αρχή του Βόλου και όχι η ΕΠΟ, ενώ καταφερόταν εναντίον της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας.

Η αναζήτηση ξεκινά λοιπόν από την αρχή και ζητούμενο είναι ποια γήπεδα πληρούν τις προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή του αγώνα, κυριότερη εκ των οποίων είναι εκείνη της «ουδέτερης έδρας».

Το σενάριο του ΟΑΚΑ θεωρείται δύσκολα υλοποιήσιμο, αφού βρίσκεται πολύ κοντά στη φυσική έδρα της μίας φιναλίστ (ΑΕΚ), άρα δεν μπορεί να θεωρηθεί ουδέτερο έδαφος.

Επιπροσθέτως, στο Ολυμπιακό Στάδιο βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες και κατά τρίτο υπάρχει διαφορά ανάμεσα στη διοίκησή του και την ΕΠΟ, καθώς η πρώτη έχει κάνει λόγο για οφειλές της Ομοσπονδίας, η οποία από την πλευρά της απάντησε πως τέτοιο θέμα δεν υφίσταται.

Δεν απομένουν λοιπόν παρά γήπεδα της επαρχίας, όπως για παράδειγμα οι «Ζωσιμάδες» στα Γιάννενα, το Παμπελοποννησιακό της Πάτρας και η AEL FC Arena, που περίπου ισαπέχουν από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.