Skip to main content

Ο Κρις Ροκ απέρριψε πρόταση της Ακαδημίας να είναι ο οικοδεσπότης των Όσκαρ 2023

Ο Αμερικανός stand-up κωμικός, ηθοποιός και σκηνοθέτης Κρις Ροκ, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian, αρνήθηκε την πρόταση να είναι οικοδεσπότης των βραβείων Όσκαρ 2023.

Κατά τη διάρκεια ενός standup σόου το βράδυ της Κυριακής στην πόλη Φοίνιξ της Αριζόνα, ο 57χρονος κωμικός είπε ότι οι διοργανωτές των βραβείων του ζήτησαν να επιστρέψει για την παρουσίαση της πιο σημαντικής βραδιάς για την κινηματογραφική βιομηχανία. Να σημειωθεί ότι ο Ροκ ήταν οικοδεσπότης το 2005 και το 2016.

Στα Όσκαρ 2022 και την ώρα που παρουσίαζε την κατηγορία «Καλύτερου Ντοκιμαντέρ», ο κωμικός δέχθηκε χαστούκι από τον Γουίλ Σμιθ επειδή έκανε ένα αστείο σχόλιο για το ξυρισμένο κεφάλι της συζύγου του Σμιθ, Τζέιντα η οποία πάσχει από αλωπεκία. Ο Σμιθ αντιμετώπισε ποινές από την Ακαδημία και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα δεν θα συμμετάσχει στα βραβεία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στη διάρκεια του standup σόου, ο Ροκ συνέκρινε το ενδεχόμενο αποδοχής για παρουσίαση των Όσκαρ με την επιστροφή στη σκηνή του εγκλήματος, κάνοντας αναφορά στη δίκη του Ο. Τζέι Σίμπσον που κατηγορήθηκε για τη δολοφονία της πρώην συζύγου του.