Skip to main content

Ε. Αχτσιόγλου: Και επίσημα πλέον ο κ. Μητσοτάκης ταυτίζεται με αύξηση της φτώχειας και των ανισοτήτων

«Ο κ. Μητσοτάκης ταυτίζεται και επίσημα με αύξηση της φτώχειας και των ανισοτήτων», αναφέρει σε δήλωσή της η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου σχολιάζοντας τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που δημοσιεύτηκαν σήμερα και «καταρρίπτουν με παταγώδη τρόπο κάθε απέλπιδα επικοινωνιακή προσπάθεια της κυβέρνησης να εμφανίσει ανεστραμμένη την κοινωνική πραγματικότητα».

Ακολούθως η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υποστηρίζει:

«Ο Μητσοτάκης ταυτίζεται με τον πλέον επίσημο τρόπο με:

-Την αύξηση του πληθυσμού σε κίνδυνο φτώχειας και σε κοινωνικό αποκλεισμό, 200.000 επιπλέον συμπολίτες μας αντιμετώπισαν τον κίνδυνο φτώχειας εξαιτίας των επιλογών του.

-Την αύξηση των παιδιών σε κίνδυνο φτώχειας.

-Την αύξηση των εργαζόμενων σε κίνδυνο φτώχειας.

-Τη μείωση του μέσου ισοδύναμου ατομικού διαθέσιμου εισοδήματος.

-Τη στασιμότητα ή μείωση εισοδήματος για το 93% των νοικοκυριών.

-Την αύξηση των οικονομικών ανισοτήτων.».

Τα στοιχεία αυτά, προσθέτει η κυρία Αχτσιόγλου, «αποτυπώνουν μέρος μόνο της δραματικής πραγματικότητας, καθώς δεν αφορούν τα έτη 2021 και 2022, όπου συνεχίστηκε πιο επιθετικά η αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης και η εξάντληση του εισοδήματος των πολιτών λόγω της εκρηκτικής ακρίβειας» και σημειώνει:

«Πρόσθετα σε όλα αυτά έρχονται να επιβαρύνουν την κατάσταση η κυβερνητική αλαζονεία και αυταρέσκεια. Είναι πλέον σαφές ότι κάθε μέρα παραμονής της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνιστά μια ακόμη μέρα επιδείνωσης των όρων ζωής για τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών».