Skip to main content

Αποστολή μας, ένας καλύτερος κόσμος

Η ACS, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί τα τελευταία χρόνια, ανταποκρίνεται άμεσα σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης σε πανελλαδική κλίμακα, όπως η προσφυγική και συνοριακή κρίση, αλλά και φυσικών καταστροφών, όπως πλημμύρες, σεισμοί ή πυρκαγιές, κινητοποιώντας πολίτες και θέτοντας το δίκτυό της στις υπηρεσίες της κοινωνίας για την οργάνωση και διακίνηση των αναγκαίων αγαθών σε κάθε σημείο της χώρας.

Το τελευταίο διάστημα η εταιρεία, αν και επιχειρησιακά αντιμετώπισε πρωτόγνωρες συνθήκες, συνεργάστηκε με φορείς και ΜΚΟ για να συμβάλει στην προστασία από τον COVID-19. Αξίζει να αναφερθεί ότι το 2020 μετέφερε δωρεάν περίπου 5.000 αποστολές βάρους άνω των 25 τόνων με υγειονομικό υλικό (μάσκες, αντισηπτικά κ.λπ.) σε όλη την Ελλάδα, καλύπτοντας τις ανάγκες 142.695 ωφελούμενων, ενώ συμμετείχε και στις σημαντικές δωρεές του Ομίλου Quest προς το υπουργείο Παιδείας αλλά και στον ΕΟΔΥ, συνολικής αξίας άνω των 500.000 ευρώ.

Η ACS, που φέτος κλείνει 40 χρόνια πετυχημένης πορείας και κοινωνικής συνεισφοράς, μετέφερε συνολικά το 2020 πάνω από 15.000 αποστολές, βάρους περίπου 50 τόνων, οι οποίες αφορούσαν τους 4 κοινωνικούς πυλώνες στους οποίους επικεντρώνονται οι δράσεις της:

  1. «Αποστολή μας η Αλληλεγγύη»: Ανταπόκριση σε έκτακτη ανάγκη ή φυσική καταστροφή και δράσεις πανελλαδικής εμβέλειας
    • Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Καρδίτσας: συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας και δωρεάν αποστολή τους προς τους πληγέντες της καταστροφικής κακοκαιρίας «ΙΑΝΟΣ» από τα καταστήματα ΑCS όλης της χώρας.
    • Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοροφυλάκων (ΠΟΣΥΦΥ): δωρεάν μεταφορά υλικοτεχνικού εξοπλισμού (νυχτερινές και θερμικές κάμερες, φακοί, γάζες, ειδικά γάντια κ.ά.) από εταιρείες/ιδιώτες που τα παρέδιδαν στα καταστήματα ACS, για τη στήριξη των αστυνομικών δυνάμεων στα σύνορα εν μέσω της συνοριακής κρίσης στον Έβρο.
    • Ελληνική Ομάδα Διάσωσης: υπηρεσίες ταχυμεταφοράς με ιδιαίτερα ευνοϊκές τιμές, βοηθώντας συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν κινδύνους για τη ζωή τους, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.
    • Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς»: δωρεάν αποστολές για την πανελλαδικής εμβέλειας ενέργεια «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα», με στόχο την Οδική Ασφάλεια.
  2. «Αποστολή μας το Περιβάλλον»: Προστασία της φύσης
    • Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού: ετήσια οικονομική στήριξη του φορέα, με στόχο την προστασία της φύσης και της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Ελλάδας.
    • Δημιουργία σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (22kw τύπου 2) σταδιακά στα καταστήματα της ACS, με στόχο τη μείωση των ρύπων, αλλά και την οικονομία, λόγω της δωρεάν διάθεσης προς τους πολίτες.
  3. «Αποστολή μας η Παιδεία»: Ενίσχυση της ποιοτικής εκπαίδευσης και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς
    • ΠΥΡΝΑ: υποστήριξη του προγράμματος «ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ®» με αποστολές εξωσχολικών βιβλίων σε σχολεία όλης της Ελλάδας σε συμβολικές τιμές ταχυμεταφοράς, αλλά και με δωρεάν μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης στα νηπιαγωγεία που διαμορφώνει και εξοπλίζει σε Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων ή ΜΚΟ.
    • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) / Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων: δωρεάν διανομή υγειονομικού υλικού (μάσκες, αντισηπτικό υγρό) στους Δήμους σε όλη την Ελλάδα και μέσω αυτών στα σχολεία (για μαθητές και εκπαιδευτικούς).
    • Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας: δωρεάν παράδοση βιβλίων κατ’ οίκον για τα μέλη της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας, καλύπτοντας την ιδιαίτερα σημαντική ανάγκη του κόσμου για διάβασμα εν μέσω lockdown.
    • Συμμαχία για την Ελλάδα: υποστήριξη δράσεων με στόχο τη στήριξη και ανάδειξη του Πολιτισμού, του Τουρισμού, του Αθλητισμού, του Περιβάλλοντος και του Εθελοντισμού, προσφέροντας δωρεάν υπηρεσίες ταχυμεταφοράς.
    • Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας: χορηγία της παιδικής έκθεσης ζωγραφικής, αφιερωμένη στις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού, σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, μέσω δωρεάν μεταφοράς των διακριθέντων παιδικών έργων τέχνης από και προς την Αθήνα.
    • Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας: χορηγία του Διεθνούς Καλλιτεχνικού Φεστιβάλ «Paint The Lyric» υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, παρέχοντας δωρεάν μεταφορά των εικαστικών έργων, τα οποία ήταν εμπνευσμένα από την Οδύσσεια. 
  4. «Αποστολή μας ο Συνάνθρωπος»: Στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων
    • Το Χαμόγελο του Παιδιού: ευνοϊκή τιμολογιακή πολιτική για 14.708 αποστολές βάρους μεγαλύτερου των 32 τόνων, συνεχίζοντας τη συστηματική ετήσια στήριξη στον οργανισμό.
    • Παιδικά χωριά SOS Ελλάδος: ευνοϊκή τιμολογιακή πολιτική και το 2020, για 4.237 αποστολές βάρους 5.879 kg, ενισχύοντας τους σκοπούς του οργανισμού.
    • Κάνε μια ευχή – Make a Wish Ελλάδος: χορηγία των αποστολών του προγράμματος «Το Αστέρι της Ευχής», με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων από όλη την Ελλάδα και την εκπλήρωση των ευχών παιδιών με απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες.
    • GIVMED: συγκέντρωση φαρμάκων από πολίτες στα καταστήματα ACS Αττικής, αλλά και από εργαζόμενους της εταιρείας, με σκοπό τη διάθεσή τους σε ευπαθείς ομάδες μέσω των κοινωνικών φαρμακείων, και παράλληλα δωρεάν μεταφορά φαρμάκων προς γηριατρικές μονάδες σε όλη την Ελλάδα.
    • ΔΕΣΜΟΣ: δωρεάν μεταφορά 2.500.000 μασκών μιας χρήσης αλλά και υγειονομικού υλικού, στηρίζοντας -εν μέσω πανδημίας- χιλιάδες επωφελούμενους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες σε όλη τη χώρα (όπως Γηροκομεία, Φορείς Παιδικής Προστασίας, Φορείς Υπηρεσιών Υγείας, Φορείς Υποστήριξης Απόρων, Αστέγων, Προσφύγων, Χρονίως Πασχόντων, Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και Βαριές Αναπηρίες).
    • Ομάδα Αλληλεγγύης Διαβήτη: δωρεάν μεταφορές αναλώσιμου διαβητολογικού υλικού σε όσους ανασφάλιστους ασθενείς το έχουν ανάγκη σε όλη την Ελλάδα.
    • World Pharmacists / Φαρμακοποιοί Του Κόσμου: δωρεάν  διακίνηση αλληλογραφίας, φαρμάκων και υγειονομικού υλικού (χειρουργικές μάσκες, φόρμες νοσοκομειακής προστασίας, αντισηπτικά υγρά, φάρμακα κ.λπ.), υποστηρίζοντας Φορείς, Κέντρα  Φιλοξενίας Προσφύγων, Δομές Κοινωνικής υποστήριξης σε όλητην Ελλάδα και κυρίως σε ακριτικά νησιά.
    • AURORA: δωρεάν αποστολές προς τους εθελοντές δοτών μυελού των οστών, με στόχο τη στήριξη ασθενών με αιματολογικούς καρκίνους.
    • ΑΕΛΙΑ: δωρεάν αποστολές με στόχο τη συμβολή στην εκστρατεία κατά του καρκίνου του μαστού και τη βοήθεια στους νοσούντες στη ζωή μετά τη νόσο.
    • Ομάδα εθελοντισμού «ΣΤΗΡΙΞΗ»: δωρεάν διανομή δωροεπιταγών σε άπορες οικογένειες που τις είχαν ανάγκη.