Skip to main content

ACS: Αποστολή μας, ένας καλύτερος κόσμος

Εκτεταμένο πρόγραμμα δράσεων σε 4 κοινωνικούς πυλώνες, με δωρεάν αποστολή ειδών και εξοπλισμού πρώτης ανάγκης, για την παροχή βοήθειας σε συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν κινδύνους για τη ζωή τους κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και εν μέσω πανδημίας. Τo 2020 υπήρξε μια χρονιά που ήταν αναγκαία η συστράτευση των επιχειρήσεων στον αγώνα κατά του COVID-19. Η ACS, στο πλαίσιο και της στρατηγικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για άμεση ανταπόκριση σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης σε πανελλαδική κλίμακα, προχώρησε στη δωρεάν διανομή πάνω από 2.000.000 μασκών προστασίας σε κοινωφελείς οργανισμούς σε όλη τη χώρα και σε σχολεία νησιωτικών δήμων, ενώ ως εταιρεία του Ομίλου Quest συνέβαλε στη δωρεά του Ομίλου που αφορούσε σε 1.000 iPad 4Gστο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για άμεση αξιοποίηση από δημοτικά σχολεία στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, σε εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας -120 φορητούς και σταθερούς υπολογιστές και 15 πολυμηχανήματα- στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και σε ιατρικό υλικό, δύο συσκευές υψηλής ροής οξυγόνου (αναπνευστήρες)και σχετικά αναλώσιμα στη Β’ Πνευμονολογική Κλινική του ΠΓΝ Αττικόν.

Παράλληλα, έχοντας ως αρχή ότι μία επιχείρηση ευημερεί όταν η κοινωνία όπου δραστηριοποιείται ευημερεί, και αξιοποιώντας τα μοναδικά της πλεονεκτήματα, όπως το εκτεταμένο πανελλαδικό δίκτυο καταστημάτων, την ταχύτητα, την οργάνωση και την αξιοπιστία της, η ACS υλοποιεί εστιασμένες κοινωνικές δράσεις που στοχεύουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ευπαθών ομάδων αλλά και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.

Οι δράσεις της εταιρείας επικεντρώνονται σε 4 κοινωνικούς πυλώνες:

  1. Ανταπόκριση σε έκτακτη ανάγκη/φυσική καταστροφή και δράσεις πανελλαδικής εμβέλειας.
  2. Προστασία της φύσης.
  3. Ενίσχυση της ποιοτικής εκπαίδευσης και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
  4. Στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

I. «Αποστολή μας η Αλληλεγγύη»: Ανταπόκριση σε έκτακτη ανάγκη/φυσική καταστροφή και δράσεις πανελλαδικής εμβέλειας

Συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας για δωρεάν αποστολή προς τους πληγέντες του «ΙΑΝΟΥ»
Η ACS ανέλαβε τη δωρεάν αποστολή τροφίμων ανάγκης (βάρους 11 τόνων) από τα καταστήματα ΑCS όλης της χώρας και παράδοση στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Καρδίτσας.

Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης
Παροχή δωρεάν υπηρεσιών ταχυμεταφοράς ή με ιδιαίτερα ευνοϊκές τιμές, βοηθώντας συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν κινδύνους για τη ζωή τους, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς»
Η ACS προσφέρει κάθε χρόνο δωρεάν αποστολές για την πανελλαδικής εμβέλειας ενέργεια «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» με στόχο την Οδική Ασφάλεια.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοροφυλάκων (ΠΟΣΥΦΥ)
Προσφορά δωρεάν μεταφοράς υλικοτεχνικού εξοπλισμού (νυχτερινές και θερμικές κάμερες, φακοί, γάζες, ειδικά γάντια κ.ά.) από εταιρείες/ιδιώτες που τα παρέδιδαν στα καταστήματα ACS προς συγκεκριμένους χώρους/δομές της ΠΟΣΥΦΥ στην Αλεξανδρούπολη και στο Διδυμότειχο, για τη στήριξη των αστυνομικών δυνάμεων στα σύνορα.

ΙΙ. «Αποστολή μας το Περιβάλλον»: Προστασία της φύσης

Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού
Η ACS στηρίζει οικονομικά τον φορέα, με στόχο την προστασία της φύσης και της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Ελλάδας.

Όλοι Μαζί Μπορούμε | ΣΚΑΪ
Δωρεάν μεταφορά σακουλών απορριμμάτων στα διόδια του εθνικού οδικού δικτύου για διάθεση στους διερχόμενους οδηγούς, στα πλαίσια περιβαλλοντικής δράσης του φορέα.

Δημιουργία σταθμών ηλεκτρικής φόρτισης οχημάτων
Τοποθέτηση σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (22kw τύπου 2) σταδιακά στα καταστήματα της ACS, με στόχο τη μείωση των ρύπων αλλά και την οικονομία λόγω της δωρεάν διάθεσης προς τους πολίτες.

ΙΙΙ. «Αποστολή μας η Παιδεία»: Ενίσχυση της ποιοτικής εκπαίδευσης και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς

ΠΥΡΝΑ Υποστήριξη του προγράμματος «ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ?» με μεταφορά εξωσχολικών βιβλίων σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα σε συμβολικές τιμές και δωρεάν μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης στα νηπιαγωγεία που διαμορφώνει και εξοπλίζει σε Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων η ΠΥΡΝΑ.

Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων
Δωρεάν διανομή υγειονομικού υλικού (μάσκες, αντισηπτικό υγρό) στους δήμους σε όλη την Ελλάδα και μέσω αυτών στα σχολεία (για μαθητές & εκπαιδευτικούς).

Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή
Στήριξη της σειράς δράσεων «Η Τέχνη δίπλα στους Ανθρώπους», με δωρεάν αποστολή καταλόγων εκθέσεων σε όλες τις Δημόσιες Βιβλιοθήκες της Ελλάδος, για την προαγωγή των εικαστικών τεχνών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας
Με δεδομένη την ανάγκη του κόσμου για διάβασμα, η ACS ανέλαβε εν μέσω lockdown τη δωρεάν παράδοση βιβλίων κατ’ οίκον για τα μέλη της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας.

IV. «Αποστολή μας ο Συνάνθρωπος»: Στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων μέσω ΜΚΟ

Παιδικά χωριά SOS Ελλάδος
Προσφορά ευνοϊκής τιμολογιακής πολιτικής και δωρεάν μεταφορές υλικών (π.χ. σχολικά είδη σε όλη την Ελλάδα) για τη στήριξη παιδιών και οικογενειών που βρίσκονται σε ανάγκη.

Ίδρυμα «Κάνε μια ευχή – Make a Wish» Ελλάδος
Χορηγία των αποστολών του προγράμματος «Το Αστέρι της Ευχής», για τη συγκέντρωση χρημάτων από όλη την Ελλάδα και την εκπλήρωση των ευχών παιδιών με απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες.

GIVMED
Συγκέντρωση φαρμάκων από πολίτες στα καταστήματα ACS Αττικής, αλλά και εργαζόμενους της εταιρείας, για τη διάθεσή τους σε ευπαθείς ομάδες μέσω των κοινωνικών φαρμακείων, και δωρεάν μεταφορά φαρμάκων προς γηριατρικές μονάδες σε όλη την Ελλάδα.

ΔΕΣΜΟΣ
Δωρεάν μεταφορές όλων των αποστολών του μη κερδοσκοπικού σωματείου ΔΕΣΜΟΣ, στηρίζοντας εν μέσω πανδημίας χιλιάδες επωφελούμενους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (όπως Γηροκομεία, Φορείς Παιδικής Προστασίας, Φορείς Υπηρεσιών Υγείας, Φορείς Υποστήριξης Απόρων, Αστέγων, Προσφύγων, Χρονίως Πασχόντων, Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και Βαριές Αναπηρίες).

Ομάδα Αλληλεγγύης Διαβήτη
Δωρεάν μεταφορές αναλώσιμου διαβητολογικού υλικού σε όσους ανασφάλιστους ασθενείς το έχουν ανάγκη σε όλη την Ελλάδα.

World Pharmacists / Φαρμακοποιοί Του Κόσμου
Δωρεάν διακίνηση αλληλογραφίας, φαρμάκων και  υγειονομικού υλικού (χειρουργικές μάσκες, φόρμες νοσοκομειακής προστασίας, αντισηπτικά υγρά, φάρμακα κ.λπ.), υποστηρίζοντας Φορείς, Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων, Δομές Κοινωνικής υποστήριξης σε όλη την Ελλάδα, και εν μέσω πανδημίας.

Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ)
Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης από τους εργαζόμενους της ACS για ευπαθείς ομάδες, μέσα από την Κοινωνική Υπηρεσία του ΚΥΑΔΑ.

Θάλλω | Το γήρας με χαμόγελο
Δωρεάν μεταφορά εξοπλισμού τηλεδιασκέψεων σε γηριατρικές μονάδες, με σκοπό την ενδυνάμωση της ψυχικής υγείας των ηλικιωμένων και την πρόληψη / αντιμετώπιση της γεροντικής άνοιας και εν μέσω πανδημίας.