Πανό υπέρ της Ελλάδας στο Βρετανικό Μουσείο

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012 10:43
UPD:28/11/2012 14:53

Μαζί με Έλληνες φοιτητές και με μέλη της κίνησης «Coalition of Resistance» και της καμπάνιας «Greece Solidarity Campaign» τα μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων ανήρτησαν πανό μπροστά από τα Γλυπτά του Παρθενώνα με το σύνθημα «Can't pay, won't pay. Solidarity with Greece» (Δεν μπορούν να πληρώσουν, δεν θα πληρώσουν. Αλληλεγγύη με την Ελλάδα).

Διαμαρτυρία ενάντια στα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα και υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων στην αίθουσα των Γλυπτών του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο.

Μαζί με Έλληνες φοιτητές και με μέλη της κίνησης «Coalition of Resistance» και της καμπάνιας «Greece Solidarity Campaign» τα μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων ανήρτησαν πανό μπροστά από τα Γλυπτά του Παρθενώνα με το σύνθημα «Can't pay, won't pay. Solidarity with Greece» (Δεν μπορούν να πληρώσουν, δεν θα πληρώσουν. Αλληλεγγύη με την Ελλάδα). Η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Δέσποινα Κουτσούμπα, επισήμανε πως «οι επισκέπτες του μουσείου μαζεύτηκαν γύρω μας και χειροκρότησαν στο τέλος της δράσης, με αποτέλεσμα οι φύλακες να αιφνιδιαστούν και να μην μπορέσουν να πλησιάσουν για να μας σταματήσουν».

Στο Ινστιτούτο Αρχαιολογίας του University College London (UCL) έλαβε χώρα συζήτηση για την κρίση στην ελληνική πολιτιστική κληρονομιά και την καμπάνια του Συλλόγου «Τα μνημεία δεν έχουν φωνή. Εσύ έχεις». Στην εκδήλωση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον, Γιάννης Χαμηλάκης, και η Τάνσι Χόσκινς από την καμπάνια «Greece Solidarity Campaign». Αντίστοιχες διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα στο Μπρίστολ και αύριο Πέμπτη στο Νιουκάστλ.

Βρείτε τι παίζει κοντά σας

Βρείτε στο χάρτη τα πλησιέστερα σημεία (σινεμά, θέατρα, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα) που σας ενδιαφέρουν.

Δημοφιλή