Τουλάχιστον 30 νεκροί σε βίαια επεισόδια στο Ιράκ

Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2012 00:08

Συνολικά τον Ιούλιο σημειώθηκαν 29 επιθέσεις στο Ιράκ σε 19 πόλεις από τις οποίες σκοτώθηκαν 113 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 259, κάνοντας τον μήνα αυτό τον πιο αιματηρό από τον Δεκέμβριο του 2009.

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Πέμπτη σε βίαια επεισόδια στο Ιράκ, σύμφωνα με ιατρικές πηγές και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Τέσσερα μέλη μιας οικογένειας σκοτώθηκαν στο Κιρκούκ, στο βόρειο Ιράκ, ενώ εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια γεύματος μετά την ολοήμερη νηστεία του Ραμαζανιού.

Η πλειονότητα των επιθέσεων είχε στόχο μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας κυρίως στη βόρεια Βαγδάτη. Συγκεκριμένα, άγνωστοι εισέβαλαν στην οικία μιας οικογένειας Τουρκμένων στο Κιρκούκ και σκότωσαν το ζευγάρι και τις δύο του κόρες.

Τέσσερις αστυνομικοί σκοτώθηκαν στην ίδια πόλη, ενώ τρία μέλη της πολιτοφυλακής Σάχουα, που μάχεται κατά της αλ Κάιντα, έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξης βόμβας κοντά στην πόλη Μπάλαντ, επίσης βόρεια της Βαγδάτης, σύμφωνα με ιατρικές πηγές και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Στην ιρακινή πρωτεύουσα, ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο στην Χουσεϊνίγια προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον εννέα ανθρώπων, ενώ τραυματίστηκαν ακόμη 32, όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών.

Ένοπλοι άνδρες επιτέθηκαν σε οδικό φυλάκιο κοντά σε αστυνομικό τμήμα βορειοανατολικά της Σαμάρα, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας αστυνομικός και ένα μέλος της Σάχουα, σύμφωνα με τον διοικητή της αστυνομίας της πόλης.

Αξιωματικός του στρατού δήλωσε ότι ένοπλοι άνδρες επιτέθηκαν και σε ένα σημείο ελέγχου κοντά στην Ντούτζαιλ, επίσης στη βόρεια Βαγδάτη, σκοτώνοντας έναν στρατιώτη και παίρνοντας ομήρους ακόμη τέσσερις.

Σύμφωνα με τον στρατηγό Μοχάμεντ Χάλαφ Σάιντ αλ Ντουλάιμι, έξι άνδρες που είχαν ζωστεί με εκρηκτικά προσπάθησαν να επιτεθούν σε στρατιωτικό φυλάκιο νότια του Κιρκούκ, όμως πέντε εξ αυτών σκοτώθηκαν και ο έκτος τραυματίστηκε σοβαρά.

Νότια της Βαγδάτης, ένοπλοι άνδρες σκότωσαν επτά στρατιώτες και τραυμάτισαν ακόμη 11 σε τρεις διαφορετικές επιθέσεις, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Συνολικά τον Ιούλιο σημειώθηκαν 29 επιθέσεις στο Ιράκ σε 19 πόλεις από τις οποίες σκοτώθηκαν 113 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 259, κάνοντας τον μήνα αυτό τον πιο αιματηρό από τον Δεκέμβριο του 2009.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο

Δημοφιλή