Β. Κικίλιας: Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει σαν φάρσα το σενάριο του 2015

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017 12:43
UPD:14:24
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο κ. Κικίλιας εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και για τις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα.

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας, με αιχμή το ζήτημα της αξιολόγησης.

«Την ίδια ώρα που ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έδινε μάχη στο εξωτερικό για τα ελληνικά συμφέροντα (σ.σ. επίσκεψη στο Βερολίνο), τα στελέχη της κυβέρνησης, με αντιφατικές δηλώσεις, μνημεία ανευθυνότητας και τυχοδιωκτισμού, οδηγούσαν και οδηγούν τη χώρα στην αβεβαιότητα, την αποτυχία και άρα στην ήττα» ανέφερε ο κ. Κικίλιας, υποστηρίζοντας ότι «το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Τσίπρα και την παρέα του, είναι οι καρέκλες τους και η μεγάλη ζωή που κάνουν». 

Πρόσθεσε πως η Νέα Δημοκρατία έχει τονίσει ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα έπρεπε να έχει κλείσει εδώ και πολύ καιρό και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αφήνει τη χώρα να σέρνεται, την οικονομία να βουλιάζει και τους πολίτες στην αβεβαιότητα.

Μάλιστα, έκανε αναφορά και στο 2015: «Έχουν χάσει την επαφή τους με την πραγματικότητα, η οικονομία γύρισε στην ύφεση το τελευταίο τρίμηνο του 2016, έχουμε εκροή καταθέσεων 2,5 δισ. μόνο τον Ιανουάριο του 2017, η αγορά είναι σε απόγνωση, οι επαγγελματίες προσπαθούν με κάθε τρόπο να σωθούν από την υπερφορολόγηση και η κυβέρνηση επαναλαμβάνει σαν φάρσα το σενάριο του 2015. Μόνο που τώρα είναι απολύτως απομονωμένη από τον ελληνικό λαό».

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο Βερολίνο, ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χρησιμοποίησε στο εξωτερικό την ίδια γλώσσα που χρησιμοποιεί και στο εσωτερικό.

Πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ., κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, συναντήθηκε με την Α. Μέρκελ και τον Β. Σόιμπλε, στους οποίους «παρουσίασε το πρόγραμμα της Ν.Δ. για την έξοδο της χώρας από τη κρίση, με έμφαση στην ανάπτυξη την προσέλκυση επενδύσεων, καθώς και μία πλήρη πρόταση για το μεταναστευτικό».

Όπως είπε, μετέφερε στους συνομιλητές του «τις σκληρές προσπάθειες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός και επισήμανε ότι οι κόποι και οι θυσίες του δεν πρέπει να πάνε χαμένες», ενώ «υπογράμμισε ότι η θέση της χώρας είναι στην καρδιά της Ευρωζώνης, απορρίπτοντας σενάρια που διακινούνται και στο εσωτερικό για επιστροφή στην δραχμή».

Ο κ. Κικίλιας εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και για τις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα. Ξεκαθάρισε ότι «η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν θα κάνει απολύσεις υπαλλήλων», ωστόσο, όπως σημείωσε «δεν θα γίνουν δεκτές οι μονιμοποιήσεις συμβασιούχων με παράνομο τρόπο».

Δημοφιλή