ΕΛΠΕ: Χορήγηση 140.000 λίτρων πετρελαίου για τη θέρμανση προσφύγων

Μετά από αίτημα του υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής
Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017 17:23
UPD:17:50

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση.

Τη χορήγηση 140.000 λίτρων πετρελαίου σε 13 δομές φιλοξενίας ενέταξε ο όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του, μετά από σχετικό αίτημα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής προκειμένου να θερμανθούν περίπου 6.000 πρόσφυγες και μετανάστες. 

Για το θέμα αυτό συναντήθηκε σήμερα ο υφυπουργός Μεταναστατευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας με τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΠΕ Ευστάθιο Τσοτσορό και Γρηγόρη Στεργιούλη.

To πετρέλαιο θα διατεθεί άμεσα για τις ανάγκες των δομών.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μπαλάφας επισήμανε ότι λόγω του ιδιαίτερα σκληρού φετινού χειμώνα, οι ανάγκες για θέρμανση των δομών φιλοξενίας είναι αυξημένες και στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο υπέβαλε αίτημα στα ΕΛΠΕ για χορήγηση πετρελαίου. 

«Η άμεση ανταπόκριση των ΕΛΠΕ αποτελεί απόδειξη ανθρωπιάς και έμπρακτης αλληλεγγύης που τιμά και τον Όμιλο και την πατρίδα μας. Μπορεί να γίνει δε και παράδειγμα για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους σε σχέση με την προσαρμογή των προγραμμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στις συνθήκες που αλλάζουν διαρκώς» συμπλήρωσε.

Δημοφιλή