Απάντηση υπ. Δικαιοσύνης στη Ν.Δ. για τις πλημμύρες στη Ζάκυνθο

Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2016 11:08
UPD:11:37
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Για συκοφαντία και ανευθυνολογία κατηγορεί ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής τους τομεάρχες και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας απαντώντας σε ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις πλημμύρες στη Ζάκυνθο.

«Οι τομεάρχες και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας προέβησαν σε μια άνευ προηγουμένου λασπολογική απόσειση ευθυνών με μετακύλιση τους στον σημερινό υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αποδεικνύοντας το πόσο αδίστακτα επιδίδονται στη συκοφαντία και την ανευθυνολογία», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Όπως επισημαίνεται «η απόλυτη ανυπαρξία της Νέας Δημοκρατίας στις περιόδους που κυβέρνησε τη χώρα ως προς την υλοποίηση ζωτικών έργων για τη Ζάκυνθο μετατρέπεται σήμερα σε πληθωρισμό δηλώσεων και ανέξοδων καταγγελιών».

«Δυστυχώς, η Νέα Δημοκρατία, στον βωμό μικροκομματικών συμφερόντων, επιχειρεί να εκμεταλλευτεί ακόμα και τον αδόκητο χαμό ενός νεαρού συμπολίτη μας από τις πρωτοφανείς πλημμύρες που χτύπησαν το νησί μας το τελευταίο Σαββατοκύριακο» αναφέρει το υπουργείο, κατηγορώντας τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ ότι επέδειξαν «γενικευμένη αδράνεια και εγκατάλειψη του νησιού» την περίοδο που βρίσκονταν στην εξουσία.

Οι πολίτες της Ζακύνθου, καταλήγει η ανακοίνωση, «έχουν βιώσει την έλλειψη ουσιαστικών υποδομών, την απουσία αντιπλημμυρικών έργων, την πλημμελή συντήρηση των οδικών δικτύων και των αποχετευτικών συστημάτων, αρμοδιότητες που ανήκουν αποκλειστικά στη δημοτική αρχή».

Σημειώνεται ότι σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Νίκη Κεραμέως,  Μάκης Βορίδης, Βασίλης Οικονόμου, Κώστας Σκρέκας και Κώστας Καραμανλής, σχετικά με την κατάσταση στη Ζάκυνθο μετά τις πρόσφατες πλημμύρες, κατηγορούσαν την κυβέρνηση ότι είναι απούσα από τα μείζονα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών.

«Η έλλειψη έγκαιρων αντιπλημμυρικών έργων, τα φραγμένα από τα σκουπίδια φρεάτια και η απουσία του κράτους αποδεικνύουν την κυβερνητική αδιαφορία και ανικανότητα», επισήμαιναν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξαπολύοντας προσωπικές βολές κατά του κ. Κοντονή.

Όπως ανέφεραν «ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Κοντονής, ο οποίος είχε προσφύγει στο ΣτΕ κατά της δημιουργίας ΧΥΤΥ στην περιοχή του Λίβα, παρακωλύουν συστηματικά τη μεταφορά του ΧΥΤΑ Σκοπού, για τη λειτουργία του οποίου η χώρα μας έχει καταδικαστεί από το Δικαστήριο της Ε.Ε.».

naftemporiki.gr

Δημοφιλή