Μοσκοβισί: Είμαστε σε φάση προόδου

«Υπάρχουν σημεία σύγκλισης» αλλά «απομένουν ακόμη ορισμένα μικρά βήματα» δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος
Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017 09:21
UPD:11:26
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο κ. Μοσκοβισί (δεξιά) συναντάται αυτή την ώρα με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Βρισκόμαστε σε μία καλή φάση προόδου και συνεργασίας» δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, κατά την άφιξή του στο υπουργείο Οικονομικών, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι η 20η Φεβρουαρίου (ημερομηνία συνεδρίασης του Eurogroup) «μπορεί να είναι μία καλή στιγμή για την Ελλάδα».

«Έχουμε σημεία σύγκλισης έτσι ώστε να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση» ανέφερε ο κ. Μοσκοβισί, προσθέτοντας ότι «απομένουν ακόμη ορισμένα μικρά βήματα που πρέπει να γίνουν».

Εξερχόμενος του υπουργείο Οικονομικών, μετά από τη συνάντησή του με τον κ. Τσακαλώτο, ο κ. Μοσκοβισί εξέφρασε την ελπίδα ότι «θα βρούμε την καλύτερη λύση για την Ελλάδα».

«Αίσθησή μου είναι πως χρειαζόμαστε μια δυνατή Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης. Η οικονομία πάει καλά και οι προβλέψεις μας είναι ότι θα πάει καλύτερα. Χρειαζόμαστε μεταρρυθμίσεις, αλλά όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος» προσέθεσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Χαρακτήρισε παράλληλα «δημιουργική» τη συνάντησή του με τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ, ενώ, όπως είπε, έχει γίνει προετοιμασία και με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ, ο οποίος εξετάζει τις παραμέτρους.

Αυτή την ώρα ο κ. Μοσκοβισί έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου, ενώ στις 12.30 θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ν.Δ., Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σχολιασμένα