Επιπλέον εννέα εκατομμύρια τουρίστες έως το 2021 ο νέος στόχος του ΣΕΤΕ

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016 12:48
UPD:12:49
REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS

Το 2021 οι αφίξεις εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 34,8 εκατομμύρια από 26 εκατομμύρια σήμερα και τα έσοδα θα ξεπεράσουν τα 20 δισ. ευρώ

Εννέα εκατομμύρια επιπλέον τουρίστες μέχρι το 2021 είναι ο νέος στόχος του ΣΕΤΕ, όπως αυτός οριοθετήθηκε σε μελέτη της PwC, που παρουσιάστηκε από το βήμα του 15ου Συνεδρίου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Ειδικότερα, το 2021 οι αφίξεις εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 34,8 εκατομμύρια από 26 εκατομμύρια σήμερα και τα έσοδα θα ξεπεράσουν τα 20 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, η συνεισφορά του τουρισμού στην οικονομία, όπως τόνισε ο Λεωνίδας Παπαϊωάννου από τον οικονομικό οίκο, θα ανέλθει στα 44 δισ. ευρώ και οι απασχολούμενοι, άμεσοι και έμμεσοι, στον συγκεκριμένο κλάδο της οικονομίας θα ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο.

Ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς στη δική του ομιλία επισήμανε τη συμβολή του τουρισμού στην οικονομία, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είναι ο τίγρης της ελληνικής οικονομίας». Ανέφερε ειδικότερα ότι το 2026 η συνεισφορά του στο ΑΕΠ της χώρας θα ξεπεράσει το 22%, ενώ το 28% της συνολικής απασχόλησης της χώρας θα προέρχεται από τον τουρισμό.

Σημείωσε πάντως πως η χώρα, για να κερδίσει το στοίχημα της ανταγωνιστικότητας, χρειάζεται αντιγραφειοκρατικές δομές, σάρωμα κανονιστικών εμποδίων, που δεν επιτρέπουν νέους παίκτες να εισέλθουν στον κλάδο, αλλά και ένα μητροπολιτικό μοντέλο διοίκησης, ώστε να επιλύονται περιφερειακά προβλήματα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχολιασμένα