Skip to main content

Ορειβάτης με ένα δάχτυλο εγκατέλειψε την προσπάθεια να αναρριχηθεί στο Έβερεστ

Ένας Ιάπωνας ορειβάτης με ένα μόνο δάχτυλο, που αποπειράθηκε την πρώτη αναρρίχηση στο Έβερεστ μετά τον καταστροφικό σεισμό στο Νεπάλ, ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την προσπάθεια.

Ο 33χρονος Νομποκάζου Κουρίκι, ο οποίος έχασε εννέα από τα δάχτυλά του εξαιτίας κρυοπαγήματος κατά την προηγούμενη απόπειρά του να κατακτήσει το Έβερεστ το 2012, ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook νωρίς το πρωί ένα μήνυμα με το οποίο ανακοίνωσε ότι «αποφάσισε να κατέβει».

Ήταν ο μοναδικός ορειβάτης που θέλησε να φτάσει στην κορυφή του κόσμου αυτό το φθινόπωρο. Συνοδευόμενος από μια ομάδα κατάφερε να αναρριχηθεί ως τον καταυλισμό 2 που βρίσκεται περίπου στα 6.400 μέτρα, ενώ στη συνέχεια θα κατέβαινε μόνος.

«Προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις, όμως μου πήρε πολύ χρόνο να προχωρήσω εξαιτίας του πυκνού χιονιού. Συνειδητοποίησα ότι αν συνέχιζα δεν θα μπορούσα να επιστρέψω, οπότε αποφάσισα να κατέβω», εξήγησε ο Κουρίκι. Αυτή ήταν η πέμπτη φορά που προσπάθησε να κατακτήσει το Έβερεστ.

Δεκαοκτώ άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους τον Απρίλιο εξαιτίας μιας τεράστιας χιονοστιβάδας που δημιουργήθηκε από τον σεισμό που έπληξε το Νεπάλ. Η τραγωδία αυτή οδήγησε εκατοντάδες ορειβάτες να εγκαταλείψουν την προσπάθειά τους να φτάσουν στην κορυφή του Έβερεστ, στα 8.848 μέτρα.