Skip to main content

Super League: «Προθέρμανση» πριν τα ντέρμπι τίτλου

Με τη διεξαγωγή της εμβόλιμης 15ης αγωνιστικής θα συνεχιστεί σήμερα και αύριο το πρωτάθλημα στη Super League, που εισέρχεται στην πιο καθοριστική καμπή του, αφού αμέσως ύστερα θα ακολουθήσουν ντέρμπι που θα κρίνουν, εν πολλοίς, το φετινό πρωταθλητή.

Παράλληλα, ολοκληρώνεται και τυπικά το πρώτο μισό του πρωταθλήματος, καθώς η επίθεση στον διαιτητή Θανάση Τζήλο και η συνακόλουθη διακοπή δεν είχε επιτρέψει αυτό να συμβεί στην ώρα του.

Τα δύο φαβορί για τον τίτλο, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός, έχουν θεωρητικά βατές εντός έδρας αποστολές, καθώς αντιμετωπίζουν σε Τούμπα και «Γ. Καραϊσκάκης» τον ΠΑΣ Γιάννινα και την ΑΕΛ, αντίστοιχα.

Εύκολα ή δύσκολα, καθώς διανύουν και περίοδο φόρμας, οι «μεγάλοι» αναμένεται να συλλέξουν τους τρεις βαθμούς, ενώ το ίδιο ισχύει για την ΑΕΚ, που καταδιώκει τους «ερυθρόλευκους» και θα υποδεχθεί στο ΟΑΚΑ τον προτελευταίο Λεβαδειακό.

Ο έτερος της πρώτης τετράδας, Ατρόμητος, θα έχεις σαφέστατα πιο δύσκολη αποστολή παίζοντας την Πέμπτη στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ, που αναζητεί απεγνωσμένα βαθμούς για να ξεκολλήσει από τη 14η θέση και να αποφύγει περιπέτειες για την παραμονή του στην κατηγορία. 

Στην «μάχη της ουράς», ο ουραγός Απόλλων Σμύρνης φιλοξενείται από τη φορμαρισμένη Λαμία και σε περίπτωση ήττας, ουσιαστικά θα «αποχαιρετήσει» την κατηγορία, την ώρα που οι γηπεδούχοι θέλουν βαθμούς για να διευρύνουν την απόσταση που τους χωρίζει από τις τελευταίες θέσεις.

Αμφίρροπο παιχνίδι αναμένεται και στο Αγρίνιο, όπου ο Παναιτωλικός φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό κι εάν τον νικήσει θα τον προσπεράσει στην «μάχη» για την προνομιούχο 5η θέση, ενώ κάτι αντίστοιχο ισχύει στις αναμετρήσεις Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης και Ξάνθη-Άρης.

Το πρόγραμμα της Τετάρτης:

  • Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης (15:00 – NOVA)
  • Λαμία-Απόλλων Σμύρνης (16:00 -ΕΡΤ)
  • ΑΕΚ-Λεβαδειακός (17:15 – NOVA)
  • ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα (17:15 – NOVA)
  • Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός (19:00 – ΕΡΤ)
  • Ολυμπιακός-ΑΕΛ (19:30 – NOVA)