Skip to main content

Υψηλότατου επιπέδου το IMG Future Stars 2024 στο ΤΑΤΟΪ Club

Η διοργάνωση που θα αναδείξει τους μελλοντικούς πρωταθλητές και πρωταθλήτριες κορυφώνεται το προσεχές σαββατοκύριακο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το τουρνουά τένις , με την έναρξη να δίδεται την περασμένη Δευτέρα μέσω ενός σπουδαίου φιλικού αγώνα, στον οποίο αναμετρήθηκαν δύο από τους καλύτερους τενίστες του κόσμου.

Συγκεκριμένα, ο Χόλγκερ Ρουν, με τον προπονητή του Πάτρικ Μουράτογλου να δίνει το παρών, έπαιξε με την ομάδα του Φραντσίσκο Τσερούντολο και τους Έλληνες Αλέξανδρο Σκορίλα, Χρήστο Σπύρου.

Στη συνέντευξη Τύπου που προηγήθηκε του αγώνα συμμετείχαν η Έλλη Βυζαντίου, διευθύνουσα σύμβουλος του TATOΪ Club, ο Μαξ Άισενμπαντ,  Senior Vice President και Ηead of tennis clients της IMG Tennis, της WME Sports, ο Μάρκος Παγδατής, διευθυντής του τουρνουά, ο διαιτητής Κάρλος Ράμος και οι δύο παγκόσμιας κλάσης τενίστες.

Η συνέντευξη Τύπου, την οποία συντόνισε η πρώην κορυφαία τενίστρια και νυν σχολιάστρια αγώνων τένις, Σαμ Σμιθ, δεν ήταν μια διαδικασία όπως τις συνηθισμένες αλλά μια συζήτηση με τα παιδιά, τους γονείς και του προπονητές τους.

«Να διατηρείτε το χαμόγελό σας κάθε μέρα, να δουλεύετε και να εμπιστεύεστε την ομάδα σας, να πιστεύετε στον εαυτό σας και να απολαμβάνετε την κάθε  στιγμή», είπε ο Χόλγκερ Ρουν στα 48 αγόρια και κορίτσια που μετέχουν στο τουρνουά, ενώ ο Φραντσίσκο Τσερούντολο πρόσθεσε: «Είναι σημαντικό να έχετε μια καλή ομάδα και να μάθετε να πειθαρχείτε από μικρή ηλικία. Πρέπει να δίνετε το 100% κάθε φορά που βρίσκεστε στο γήπεδο, είτε στην προπόνηση είτε στους αγώνες. Μερικές φορές θα χάνετε, άλλες θα κερδίζετε, αλλά όταν δίνετε το 100% θα κερδίζετε πάντα».

Η κυρία Έλλη Βυζαντίου ανέφερε πως, «όσοι είστε σήμερα εδώ ελπίζουμε να θυμάστε το ΤΑΤΟΪ Club ως το μέρος από όπου ξεκίνησαν όλα, όχι μόνο οι καριέρες σας αλλά και πραγματικές φιλίες που θα σας συντροφεύουν για μία ζωή. Ελπίζουμε να θυμάστε το IΜG Future Stars ως το τουρνουά όπου διαμορφώσατε αξίες για το  υπόλοιπο της ζωής σας».

Ο Μαξ Άισενμπαντ το επιβεβαίωσε, λέγοντας: «Ελπίζω όλοι οι παίκτες, οι γονείς και οι προπονητές να κατάλαβαν αυτές τις πρώτες 48 ώρες του τουρνουά ότι αυτή είναι μια διαφορετική εβδομάδα από τις πολλές που θα ακολουθήσουν στο μέλλον σε διάφορα τουρνουά τένις στον κόσμο, κι αυτό που κάνει αυτή την εβδομάδα διαφορετική είναι το ΤΑΤΟΪ Club. Όχι μόνο επειδή είναι όμορφο, αλλά επειδή οι άνθρωποί του προετοιμάζονται για ένα τέτοιο τουρνουά κάθε μέρα».

Ο Άισενμπαντ ευχαρίστησε τους Ρουν και Τσερούντολο, οι οποίοι ενώ αγωνίζονται το άλλον μήνα σε ένα από τα πλέον σημαντικά τουρνουά τένις στον κόσμο, το Roland-Garros, ήρθαν για να εμπνεύσουν τη νέα γενιά του τένις στο ΙMG Future Stars.

Ο Μάρκος Παγδατής, διευθυντής του ΙΜG Future Stars, συμβούλεψε τα παιδιά, «να απολαμβάνετε, γιατί το ταξίδι μπορεί να είναι μακρύ, να κάνετε φίλους, ειδικά αυτήν την εβδομάδα που είστε όλοι μαζί και περνάτε πολύ χρόνο μαζί έξω από το γήπεδα, να δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό, να παίξετε το καλύτερό σας τένις και να προσπαθήστε να μάθετε από τα εργαστήρια εντός κι εκτός γηπέδου, να κάνετε ερωτήσεις, να μάθετε από τις εξαιρετικές προσωπικότητες του τένις εδώ στο ΤΑΤΟΪ Club».

Ο Κάρλος Ράμος, διαιτητής του ΙΜG Future Stars, ανέφερε πως, «εδώ και 35 χρόνια προσπαθώ να καταλάβω το μυαλό ενός παίκτη του τένις. Δεν είναι εύκολο, όμως η  εβδομάδα του ΙΜG Future Stars, με βοηθάει πραγματικά να μπορώ να αντιμετωπίσω από τη θέση μου, όλους εσάς, στο μέλλον».

Η τελετή έναρξης ήταν πραγματική γιορτή για το παγκόσμιο τένις, όπου συμμετείχαν μικροί και μεγάλοι θεατές, διεθνούς φήμης παίκτες και αναγνωρισμένοι προπονητές, ο παγκοσμίου φήμης freestyler του τένις Στέφαν Μπόγιτς, 48 αγόρια και κορίτσια του ΙΜG Future Stars, 14 επίσημοι, 19 ball kids, και 75 εθελοντές του Εργαστηρίου Χορού Νέας Ιωνίας, που χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα.

Οι ημιτελικοί και τελικοί αγώνες του τουρνουά θα διεξαχθούν το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Απριλίου 2024. H γενική είσοδος είναι 10 ευρώ για κάθε μία μέρα και είναι τα εισιτήρια είναι διαθέσιμα προς πώληση στο more.com by viva.