Skip to main content

Ο Τσάβι συνεχίζει στον πάγκο της Μπαρτσελόνα

Ο τεχνικός των Καταλανών είπε ότι υπαναχώρησε ως προς την αρχική απόφασή του γιατί το έργο του είναι ημιτελές

Ο Τσάβι θα παραμείνει προπονητής της Μπαρτσελόνα, αφού αναθεώρησε την απόφασή του να αποχωρήσει από τον σύλλογο το καλοκαίρι.

Η αντιστροφή της πρόθεσης έγινε μετά από συζητήσεις με τον αθλητικό διευθυντή της Μπαρτσελόνα, Ντέκο, ο οποίος συνόδευσε τον Τσάβι σε έκτακτη συνάντηση με τον Ζοάν Λαπόρτα, στην προσωπική κατοικία του προέδρου του συλλόγου, το απόγευμα της Τετάρτης (24/4).

Η επίσημη επιβεβαίωση της πρόθεσής του να παραμείνει στον πάγκο την επόμενη σεζόν ήρθε σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα το απόγευμα (25/4).

Ο Τσάβι είχε πει τον Ιανουάριο, μετά την ήττα με 5-3 εντός έδρας από τη Βιγιαρεάλ, ότι θα αποχωρούσε από τη θέση του στο τέλος της σεζόν και αρνήθηκε επανειλημμένα ότι θα μπορούσε να πειστεί να παραμείνει, αλλά τώρα άλλαξε γνώμη.

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο Τσάβι είπε ότι το έργο του «είναι ημιτελές. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε πάνω σε αυτό κι έχω τη δύναμη να το κάνω. Νομίζω ότι είναι η καλύτερη απόφαση για τον σύλλογο».

Και συνέχισε: «Είμαι μεγάλος οπαδός της “Μπάρτσα”. Απολαμβάνω υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης από τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο. Η υποστήριξη των παικτών ήταν επίσης καθοριστική. Θέλω να τους ευχαριστήσω για την αγάπη και την υποστήριξή τους».

Ερωτηθείς γιατί πήρε αρχικά την απόφαση να ανακοινώσει την αποχώρησή του τον Ιανουάριο, απάντησε ότι «τώρα μπορεί να μοιάζει με λάθος επιλογή, γιατί νιώθω ακριβώς το αντίθετο από αυτό που ένιωθα πριν από μήνες. Είμαι ανανεωμένος και γεμάτος επιθυμία».

Και κατέληξε: «Έδωσα τον λόγο μου στον πρόεδρο ότι θα συνεχίσω ό,τι κι αν συμβεί τώρα. Αν αποφασίσουν ότι δεν είμαι αυτό που θέλουν, θα το δεχτώ επίσης».