Skip to main content

Αστυνομικό «μπλόκο» σε αγρότες που θέλουν να φθάσουν στο Προμαχώνα

Την εθνική οδό Σερρών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Λευκώνα, έκλεισαν αγρότες λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι και με τα τρακτέρ τους επιχειρούν και σήμερα να κατευθυνθούν προς το τελωνείο του Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Ωστόσο, παρατεταγμένες αστυνομικές κλούβες δεν τους επιτρέπουν να κάνουν πράξη το σχέδιό τους. 

Στο σημείο βρίσκονται αγρότες και κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής των Σερρών με περισσότερα από 100 τρακτέρ, ενώ ισχυρή είναι και η παρουσία των αστυνομικών.

«Είμαστε αποφασισμένοι, θα σπάσουμε τα μπλόκα των αστυνομικών και θα φτάσουμε στον Προμαχώνα» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βισαλτίας Στέργιος Λίτος. 

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι αποκλεισμοί κομβικών οδικών αρτηριών σε όλη τη χώρα. Κλειστός, λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων, παραμένει ο κόμβος Αγίου Δημητρίου της Ιονίας Οδού στην Άρτα.

Παράλληλα, αγρότες και κτηνοτρόφοι από το Κομπότι ξεκίνησαν χθες τους δίωρους αποκλεισμούς, καθημερινά από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, σε παράδρομο όπου η τροχαία κάνει εκτροπή της κυκλοφορίας, λόγω του μπλόκου του Αγίου Δημητρίου, με αποτέλεσμα για δύο ώρες να διακόπτεται η συγκοινωνία στην εθνική οδό Ιωαννίνων – Αντίρριου.

Την εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος του κόμβου της Αμαλιάδας, απέκλεισαν για περίπου δύο ώρες οι αγρότες της Ηλείας, οι οποίοι αναμένεται να λάβουν νέες αποφάσεις για τις κινήσεις τους.

Στα Χανιά αγρότες και κτηνοτρόφοι καλούν τους πολίτες να στηρίξουν την κινητοποίησή τους, αποκλείοντας συμβολικά την εθνική οδό Χανίων – Ρεθύμνου, στο ύψος του κόμβου «Μεγάλα Χωράφια».

Πηγή: ΑΜΠΕ