Skip to main content

Αποκλείει αλλαγή στα όρια ηλικίας των δικαστών ο Στ. Κοντονής

Απέρριψε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής το ενδεχόμενο αλλαγής των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των δικαστικών λειτουργών, λέγοντας ότι η συνταγματική διάταξη είναι ρητή και δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο.

«Πριν από περίπου τρεις μήνες είχα τοποθετηθεί για το ζήτημα και είχα πει ότι στο πλαίσιο του Συντάγματος δεν μπορεί να γίνει αλλαγή των ορίων συνταξιοδότησης των δικαστών με νόμο, γιατί έχουμε μια ρητή συνταγματική διάταξη η οποία δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο», ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Ακόμη ανέφερε ότι η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου μπορεί να συνεδριάζει και να εκφράσει απόψεις εν όψει της συνταγματικής αναθεώρησης. Αναφορικά με το αν επιτρέπεται κάποια αλλαγή πρόσθεσε ότι έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια και το κάνει και σήμερα «για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία».

Ο κ. Κοντονής ήταν έντονα επικριτικός έναντι των δικαστικών ενώσεων για «τη σφοδρότητα και την ταχύτητα με την οποία εκδίδονται ανακοινώσεις και βάλλει ο ένας εναντίον του άλλου, οι δικαστές μεταξύ τους».

Όπως είπε, «δίνεται μια εικόνα εμφυλίου, η οποία πλήττει το κύρος της Δικαιοσύνης και απογοητεύει το σύνολο των πολιτών και της κοινωνίας. «Με αυτές τις ανακοινώσεις δημιουργείται μια αίσθηση στην κοινωνία, ότι δεν υπάρχει ούτε όριο, ούτε φραγμός ούτε τίποτα», πρόσθεσε.

«Έχω κάνει κατ’ επανάληψη δημόσιες εκκλήσεις να υπάρξει αυτοσυγκράτηση και να λυθούν αυτά τα ζητήματα εντός των θεσμικών οργάνων της Δικαιοσύνης και της Πολιτείας», κατέληξε.