Skip to main content

Τα παπούτσια που δένονται μόνα τους είναι πλέον πραγματικότητα

Πραγματικότητα αποτελούν πλέον τα παπούτσια τα οποία δένονται μόνα τους, επαναφέροντας στη μνήμη την κωμική σειρά ταινιών της δεκαετίας του 1980 «Επιστροφή στο Μέλλον».

Πρόκειται για τα HyperAdapt 1.0, τα οποία, σύμφωνα με τη Nike, έχουν αντίληψη για την κατάσταση του σώματος και αντιδρούν ανάλογα.

Όπως εξηγεί το στέλεχος της εταιρείας, Τίφανι Μπιρς «παίρνεις το παπούτσι, βάζεις μέσα το πόδι σου και όταν η φτέρνα χτυπάει τον αισθητήρα, κλείνουν αυτόματα και προσαρμόζονται για να νιώθεις άνετα».

Διευκρινίζει επίσης ότι, εάν θέλει κάποιος καλύτερη προσαρμογή, με ένα κουμπί μπορεί να σφίξει ή να χαλαρώσει τα κορδόνια του.

Αυτό που πάντως, δεν θα πρέπει να ξεχνούν όσοι επιλέξουν το συγκεκριμένο παπούτσι, είναι να το φορτίζουν περίπου κάθε δύο εβδομάδες, καθώς ο μηχανισμός λειτουργεί με μπαταρίες.

Η νέα σειρά παπουτσιών θα είναι διαθέσιμη στα τέλη του έτους, σε τρία χρώματα, χωρίς πάντως να έχει καθοριστεί η τιμή τους.

Οι πρώτοι που θα μπορούν να τα αγοράσουν θα είναι οι χρήστες της εφαρμογής Nike+, με τον Πορτογάλο αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης, Κριστιάνο Ρονάλντο, να τα έχει δοκιμάσει ήδη, δηλώνοντας ενθουσιασμένος.