Skip to main content

Ρεκόρ πωλήσεων smartphones για την Apple: Πάνω από 1 δισ. ενεργά iPhones παγκοσμίως

Οι πωλήσεις smartphones της Apple σημείωσαν «άλμα» της τάξης του 22%, σε επίπεδα ρεκόρ στο τέταρτο τρίμηνο του 2020, δίνοντάς της την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη- τη στιγμή που αυτές της Huawei σημείωσαν πτώση, καθώς η κινεζική εταιρεία βιώνει τις επιπτώσεις των αμερικανικών κυρώσεων.

Όπως αναφέρει το Reuters, ένας αυξημένος αριθμός μοντέλων και μια νέα εμφάνιση για τα iPhone 12, τις πρώτες συσκευές 5G της εταιρείας, φάνηκαν να εκμεταλλεύονται τη ζήτηση για νέες συσκευές- ειδικά στην Κίνα. Η εταιρεία διέθεσε 90,1 εκατ. τηλέφωνα, ρεκόρ για κάθε τρίμηνο, αποκτώντας μερίδιο 23,4% της παγκόσμιας αγοράς, όπως έδειξαν δεδομένα της IDC.

«Στην Κίνα η Apple εκμεταλλεύτηκε την τέλεια ευκαιρία να πιάσει το μερίδιο αγοράς της Huawei στο high end, τη στιγμή που η δεύτερη δεν έχει επαρκείς προμήθειες, αν και η ζήτηση για το brand είναι ακόμα εκεί» είπε η Νικόλ Πενγκ, που παρακολουθεί την αγορά smartphones στην Canalys.

Η Apple ανακοίνωσε πωλήσεις ρεκόρ κατά τις διακοπές την Τετάρτη, με συνολικά έσοδα που ξεπερνούσαν τα 100 δισ. για πρώτη φορά. Τα έσοδα στην «ευρύτερη Κίνα» (κινεζική ενδοχώρα, Χονγκ Κονγκ και Ταϊβάν) εκτοξεύτηκαν κατά 57%. Στην Ευρώπη οι πωλήσεις αυξήθηκαν 17% και στην Αμερική 11%.

«Είχαμε δύο από τα κορυφαία σε πωλήσεις smartphones στην αστική Κίνα» είπε ο διευθύνων σύμβουλος, Τιμ Κουκ, στο Reuters. Όπως συνηθίζεται στο τέταρτο τρίμηνο, όταν λανσάρει νέα προϊόντα, η Apple πήρε την πρώτη θέση από τη Samsung Electronics. Η νοτιοκορεατική εταιρεία είδε αύξηση 6,2% στα 73.9 εκατ. συσκευές, αποκτώντας μερίδιο αγοράς 19,1%. Η Huawei είχε μεγάλες απώλειες, της τάξης 42,4%, καθώς διέθεσε 32,3 εκατ. συσκευές. Η κινεζική εταιρεία έχει δεχτεί σημαντικό πλήγμα λόγω της ένταξής της σε μαύρη λίστα από την προηγούμενη κυβέρνηση των ΗΠΑ για λόγους εθνικής ασφαλείας, εμποδίζοντας εταιρείες του εξωτερικού να την προμηθεύουν με απαραίτητα εξαρτήματα.

Όπως γράφει το BBC, η Apple πλέον καταμετρά πάνω από 1,65 δισ. ενεργές συσκευές παγκοσμίως, μεταξύ των οποίων πάνω από ένα δισ. iPhones.

Γενικότερα μιλώντας, οι εταιρείες τεχνολογίας βιώνουν ισχυρή ανάπτυξη, τη στιγμή που άλλοι τομείς οικονομικής δραστηριότητας δέχονται βαρύτατα πλήγματα λόγω της πανδημίας.