Skip to main content

Ernie Bot: 200 εκατ. χρήστες για το κινεζικό «ChatGPT»

Η πρώτη οικιακή εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης στη Κίνα

Η Baidu, η «κινεζική Google», κυκλοφόρησε στα τέλη του περασμένου Αυγούστου το Ernie Bot που καταγράφηκε ως η απάντηση του Πεκίνου στο ChatGpt. Τον περασμένο Δεκέμβριο το Ernie Bot έφθασε τους 100 εκατ. χρήστες βάζοντας έτσι το όνομα του ψηλά στο χάρτη του κόσμου της γενετικής νοημοσύνης.

Η Baidu ανακοίνωσε ότι το Ernie Bot έχει πλέον 200 εκατ. χρήστες διπλασιάζοντας την βάση των χρηστών της σε λιγότερο από τέσσερις μήνες. Ο αριθμός των εταιρικών πελατών του προγράμματος έχει φτάσει τις 85 χιλιάδες με την Baidu να αναφέρει ότι έχει ήδη αρχίσει να έχει αξιοσημείωτα έσοδα από το Ernie Bot που είναι πλέον κερδοφόρο για την κινεζική εταιρεία.

Οι περιορισμοί

Το Ernie Bot είναι η πρώτη οικιακή εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης που είναι πλήρως διαθέσιμη στην Κίνα, αλλά όχι στο εξωτερικό. Το Πεκίνο εισήγαγε νέους κανόνες για τις εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης λίγο πριν την κυκλοφορία του Ernie Bot με στόχο να τις βοηθήσει να συμβαδίσουν με τους ανταγωνιστές κολοσσούς όπως η Microsoft και η OpenAΙ αλλά να κρατούν ασφαλισμένα τα δεδομένα και γενικότερα την τεχνολογία εντός των κινεζικών τειχών. Οι εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης στην Κίνα πρέπει να «συμμορφώνονται με τις βασικές αξίες του σοσιαλισμού» και να απέχουν από την απειλή της εθνικής ασφάλειας και την προώθηση της τρομοκρατίας, της βίας ή του “εθνικού μίσους”, καθώς και την πρόληψη ή τον περιορισμό “ψευδών και επιβλαβών πληροφοριών».

Η Baidu έχει κάνει γνωστό ότι εκτός από τον Ernie Bot θα κυκλοφορήσει μια υπηρεσία νέων εγγενών εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης που θα επιτρέψουν στους χρήστες να βιώσουν πλήρως τις τέσσερις βασικές δυνατότητες της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης: κατανόηση, δημιουργία, συλλογιστική και μνήμη.

Naftemporiki.gr