Skip to main content

Ιδού το αυτοκίνητο που είναι ένα πολυτελές δωμάτιο ξενοδοχείου με ρόδες (βίντεο)

πηγή φωτό (ΧΟΙΟ)

Το μέλλον των οδικών ταξιδιών

Η ιδέα ενός δωματίου ξενοδοχείου με ρόδες μπορεί να ακούγεται σαν ιδέα από την τελευταία υπερπαραγωγή επιστημονικής φαντασίας. Αλλά θα μπορούσε σύντομα να γίνει πραγματικότητα αν βγει στην παραγωγή το αυτοκίνητο που σχεδίασε η εταιρεία Xoio, ένα όχημα που προς το παρόν ανήκει στην κατηγορία των αποκαλούμενων concept cars.

Φουτουριστικό τροχόσπιτο

To όχημα ονομάζεται «Swift Pod» και διαθέτει δύο συμβατικές θέσεις επιβατών και δύο κρεβάτια ώστε οι επιβάτες να μπορούν αν θέλουν να κάνουν ταξίδια και κοιμούνται εκεί στη διαδρομή. Δεν θα χρειάζεται μάλιστα να αναζητούν όταν αποφασίσουν να ξεκουραστούν να σταματήσουν κάπου να πάρουν κάτι να φάνε ή να πιούν αφού το όχημα θα προσφέρει ακόμη και σνακ και ποτά.

Το όχημα διαθέτει φουτουριστικό τριγωνικό σχεδιασμό. «Επιλέξαμε να παραμείνουμε στο εμβληματικό τριγωνικό σχήμα για να τονίσουμε πόσο λίγα θα ήταν απαραίτητα για να επιτευχθεί ένα βιώσιμο μέσο μεταφοράς για μεγάλες αποστάσεις» λέει η ομάδα σχεδιασμού. Κινείται με αυτόνομο σύστημα οδήγησης και είναι σχεδιασμένο να κινείται με σχετικά χαμηλές ταχύτητες για να απολαμβάνουν τη διαδρομή οι επιβάτες και να είναι και πιο ασφαλής η μετακίνηση τους.

Naftemporiki.gr