Skip to main content

H Apple παράτησε τα αυτοκίνητα για οικιακά ρομπότ και δικό της «ChatGPT»

Τα νέα σχέδια του τεχνολογικού κολοσσού

Λίγες εβδομάδες μετά την απόφαση της να διακόψει την πολυετή προσπάθεια κατασκευής ενός αυτοκινήτου στα καινοτόμα πρότυπα τεχνολογίας και αισθητικής των προϊόντων της έγινε γνωστό ότι η Apple προχώρησε στην απόλυση 600 υπαλλήλων της που εργάζονταν στο πρότζεκτ του αυτοκινήτου.

Η Apple στρέφει την προσοχή της στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης για διάφορες εφαρμογές και χρήσεις. Για αυτόν τον λόγο ξεκινά πρόγραμμα μαζικών προσλήψεων στον τομέα της ρομποτικής. Όπως έγινε γνωστό εταιρεία αναπτύσσει το δικό της πρόγραμμα γενετικής νοημοσύνης που ονομάζεται ReALM το οποίο θέλει να είναι τεχνολογικά ένα βήμα πιο μπροστά από το ChatGPT και τα υπόλοιπα αντίστοιχα προγράμματα. Το ReALM σε πρώτη φάση θα ενσωματωθεί στον ψηφιακό βοηθό Siri της Apple έτσι ώστε να μπορεί ο βοηθός να κατανοεί πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ακρίβεια τις εντολές που δέχεται δημιουργώντας μια νέα εμπειρία στη σχέση των κατόχων κινητών τηλεφώνων της εταιρείας με τις συσκευές τους.

Τα ρομπότ

Ρεπορτάζ του Bloomberg αναφέρει ότι στον τομέα της ρομποτικής η εταιρεία εξετάζει την ανάπτυξη διαφόρων ειδών φουτουριστικών ρομπότ και ρομποτικών συστημάτων ορισμένα από τα οποία είχαν πέσει στο τραπέζι παλαιότερα αλλά τα στελέχη της Apple τα είχαν απορρίψει. Ένα από αυτά σύμφωνα με το ρεπορτάζ είναι ένας ρομποτικός μηχανισμός που θα μεταφέρει μια οθόνη μέσα στο σπίτι ακολουθώντας τους κατοίκους όπου βρίσκονται. Άλλη επιδίωξη της εταιρείας είναι η δημιουργίας οικιακών ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης που θα μπορούν να εκτελούν διαφόρων ειδών χρήσιμες εργασίες και υπηρεσίες στους κατόχους τους.

Ως συνήθως η Apple τηρεί σιγή ιχθύος για τις ερευνητικές της προσπάθειες και τα προϊόντα ή υπηρεσίες που αναπτύσσει και αφήνει τις… διαρροές από την εταιρεία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης να κάνουν την δουλειά τους.

Naftemporiki.gr