Skip to main content

OpenAI: Συμφωνία με την Axel Springer για την παροχή ειδήσεων στο ChatGPT

Μόλις τεθεί σε ισχύ η συμφωνία OpenAI-Axel Springer, όταν ένας χρήστης κάνει μια ερώτηση στο ChatGPT, αυτό θα απαντά με περιλήψεις ειδησεογραφικών άρθρων από μέσα ενημέρωσης

Η OpenAI και η Axel Springer, ο παγκόσμιος εκδότης ειδήσεων, έχουν συνάψει μια πρωτοφανή συμφωνία που επιτρέπει στην ChatGPT να συνοψίζει ειδήσεις από πρακτορεία όπως το Politico και το Business Insider, όπως ανακοίνωσαν οι εταιρείες την Τετάρτη.

Η είδηση έρχεται καθώς εκδότες, καλλιτέχνες, συγγραφείς και τεχνολόγοι σταθμίζουν ή επιδιώκουν όλο και περισσότερο νομικές ενέργειες εναντίον εταιρειών που βρίσκονται πίσω από δημοφιλή εργαλεία δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένων των chatbots και των μοντέλων δημιουργίας εικόνων, επειδή φέρονται να χρησιμοποιούν το περιεχόμενο ή τις δημιουργίες τους ως δεδομένα εκπαίδευσης. Για παράδειγμα, ο John Grisham, ο George R.R. Martin και άλλοι διακεκριμένοι συγγραφείς μήνυσαν τον Σεπτέμβριο την OpenAI για υποτιθέμενη παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

Μόλις τεθεί σε ισχύ η συμφωνία OpenAI-Axel Springer, όταν ένας χρήστης κάνει μια ερώτηση στο ChatGPT, αυτό θα απαντά με περιλήψεις ειδησεογραφικών άρθρων από μέσα ενημέρωσης όπως τα Politico, Business Insider, Bild και Welt. Το chatbot θα περιλαμβάνει επίσης άρθρα που διαφορετικά θα περιορίζονταν στους συνδρομητές των εν λόγω μέσων, σύμφωνα με μια ανακοίνωση, και οι απαντήσεις θα περιλαμβάνουν «αναφορά και συνδέσμους προς τα πλήρη άρθρα για λόγους διαφάνειας».

Η συνεργασία ακολουθεί μια συμφωνία που έκλεισε η OpenAI με το Associated Press τον Ιούλιο, επιτρέποντάς της να παραχωρήσει άδεια χρήσης του ειδησεογραφικού αρχείου του AP για δεδομένα εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Axel Springer θα παρέχει περιεχόμενο από τις επωνυμίες των μέσων ενημέρωσης της ως δεδομένα εκπαίδευσης για τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα της OpenAI, όπως το GPT-4, το μοντέλο AI που βοηθά στην τροφοδοσία του ChatGPT.

Πηγή: CNBC