Skip to main content

Πόσο κοστίζει ένα γεύμα με αστέρια Michelen κοντά στα πραγματικά αστέρια; (βίντεο)

Το εικονιζόμενο μπαλόνι θα μεταφέρει το διαστημικό εστιατόριο. (πηγή φωτό Zephalto)

Γαλλική εταιρεία θα προσφέρει γκουρμέ εμπειρίες στο Διάστημα.

Τα τελευταία χρόνια διάφορες εταιρείες επέλεξαν να εισέλθουν στον τομέα του αποκαλούμενου διαστημικού τουρισμού χρησιμοποιώντας όχι κάποιο σκάφος ή διαστημικό σταθμό αλλά κάψουλες που είναι τοποθετημένες σε τεραστίων διαστάσεων μπαλόνια. Έχουν παρουσιαστεί διαφόρων ειδών κάψουλες άλλες μεγαλύτερης χωρητικότητας και άλλες μικρότερης κάθε μια εκ των οποίων προσφέρει διαφορετικού επιπέδου ανέσεις στους επιβάτες. Όλες όμως είναι σχεδιασμένες για να προσφέρουν σύντομες βόλτες λίγο έξω από τη γήινη ατμόσφαιρα.

Η εταιρεία Zephalto ανακοίνωσε ότι κατασκευάζει ένα μπαλόνι και μια κάψουλα σχεδιασμένα για να προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία στους επιβάτες. Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία θα προσφέρει ένα ταξίδι έξι ωρών στη διάρκεια του οποίου οι επιβάτες θα απολαύσουν ένα γκουρμέ γεύμα με πιάτα επιπέδου Michelen με θέα τη Γη.

Σε αυτό το διαστημικό εστιατόριο θα μπορούν να κλείσουν τραπέζι έξι άτομα τα οποία θα περιποιηθεί το πλήρωμα της κάψουλας ενώ δύο πιλότοι θα φροντίζουν το γεύμα να είναι εντυπωσιακό αλλά και ασφαλές. Οι επιβάτες θα έχουν επίσης πρόσβαση στο Διαδίκτυο στη διάρκεια της πτήσης. Η Zephalto υποστηρίζει ότι τα ταξίδια με το μπαλόνι της θα ξεκινήσουν το 2024 και οι τιμές του διαστημικού μενού θα ξεκινούν από τα 120 χιλιάδες ευρώ.

Σε αυτή την κάψουλα θα προσφέρονται τα γκουρμέ γεύματα. (πηγή φωτό Zephalto)

Naftemporiki.gr