Skip to main content

Ελον Μασκ: Ώρα για μήνυση στη Microsoft

Reuters

Το αφεντικό του Twitter υποστηρίζει ότι ο γίγαντας λογισμικού χρησιμοποίησε χωρίς άδεια δεδομένα της πλατφόρμας

Με τον συνήθη του τρόπο, δηλαδή με μια ανάρτηση στο δικής του πλέον ιδιοκτησίας Twitter, ο Ελον Μασκ αποφάσισε να ανοίξει ένα ακόμη μέτωπο. «Ώρα για μήνυση στη Microsoft. Χρησιμοποίησε παράνομα δεδομένα του Twitter» έγραψε ο Μασκ λίγη ώρα μετά από την ανακοίνωση της Microsoft ότι από τις 25 Απριλίου το Twitter δεν θα βρίσκεται πλέον στη διαφημιστική της πλατφόρμα. Σύμφωνα με τον αμερικανό μεγιστάνα η Microsoft χρησιμοποίησε δεδομένα του Twitter για την ανάπτυξη τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης. Ως γνωστόν η Microsoft είναι ο βασικός χρηματοδότης της εταιρείας Open AI που δημιούργησε και εξελίσσει το πρόγραμμα ChatGPT.

H κίνηση της Microsoft σημαίνει ότι αγοραστές διαφημίσεων δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους στο Twitter μέσω του εργαλείου διαχείρισης των social media της Microsoft η οποία στην ανακοίνωση της αναφέρει ότι τα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, το Instagram και το LinkedIn, θα συνεχίσουν να είναι διαθέσιμα. Η αιτία της κόντρας που φαίνεται ότι ξεκινά είναι η απόφαση του Twitter πριν από δύο μήνες να χρεώνει σε ενδιαφερόμενους πακέτα δεδομένων που συλλέγει η πλατφόρμα από τους χρήστες του κάτι που η Microsoft όπως φαίνεται αποφάσισε ότι δεν θέλει να κάνει.

Πολλές μεγάλες εταιρείες έχουν διακόψει τις όποιες εταιρικές σχέσεις είχαν με το Twitter κυρίως σε διαφημιστικό επίπεδο εξαιτίας των αποφάσεων που έχει πάρει ο Μασκ και της πολιτικής που ακολουθεί στην πλατφόρμα από τη στιγμή που την εξαγόρασε. Ο Μασκ κατηγορεί ανάμεσα σε άλλους τις οργανώσεις ακτιβιστών ότι ασκούν πιέσεις στον επιχειρηματικό κόσμο ώστε να μην συνεργάζεται με το Twitter.

Αναμένουν τώρα όλοι να δουν αν o Μασκ θα υλοποιήσει την απειλή του ή θα μπει και αυτή στη λίστα των πολλών ενεργειών που κατα καιρούς έχει δηλώσει ότι θα κάνει ο επιχειρηματίας κυρίως μέσω τιτιβισμάτων αλλά και συνεντεύξεων οι οποίες έγιναν τελικά απλά λόγια του ιντερνετικού αέρα.

Naftemporiki.gr