Skip to main content

Ο Ελον Μασκ οδήγησε το ηλεκτρικό φορτηγό της Tesla για να ανακοινώσει την κυκλοφορία του (βίντεο)

Το νέο ηλεκτρικό όχημα της Tesla, ένα εντυπωσιακό σε σχεδιασμό και δυνατότητες φορτηγό παρουσίασε οδηγώντας το ο Ελόν Μασκ.

Ο Ελον Μασκ φροντίζει να συντηρεί τον εαυτό του και τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στην επικαιρότητα κάνοντας καθημερινά ανακοινώσεις, δηλώσεις και παρουσιάσεις που σχετίζονται με τις εταιρείες του. Αφού έκανε γνωστό ότι έκανε μια βόλτα από τα κεντρικά γραφεία της Apple για να συνάψει ειρήνη στην διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο Twitter και τον γίγαντα των κινητών τηλεφώνων και υπολογιστών αμέσως μετά παρουσίασε τις εξελίξεις στην εταιρεία νευροτεχνολογίας που έχει ιδρύσει, τη Neuralink και πριν περάσουν 24 ώρες ανέβηκε στο πολυαναμενόμενο ηλεκτρικό φορτηγό της Tesla και το οδήγησε μέχρι το σημείο της εκδήλωσης για την παρουσίαση του οχήματος.

Το Semi, όπως ονομάζεται το ηλεκτρικό φορτηγό, θα κυκλοφορήσει σε δύο μοντέλα. Το ένα θα έχει αυτονομία περίπου 500 χλμ. και θα κοστίζει 150 χιλιάδες δολάρια ενώ το δεύτερο μοντέλο θα έχει αυτονομία 800 χλμ. και θα κοστίζει 180 χιλιάδες δολάρια. Υπάρχουν και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες που βρίσκονται στο τελικό στάδιο δημιουργίας ηλεκτρικών φορτηγών αλλά η Tesla φαίνεται ότι βρίσκεται ένα βήμα πιο μπροστά τόσο στο εύρος των μοντέλων και δυνατοτήτων αυτών των οχημάτων ενώ θεωρείται ότι το Semi θα είναι και πιο φτηνό από τους ανταγωνιστές του. Το Semi μπορεί να μεταφέρει φορτία περίπου 40 τόνων και πλήρως φορτωμένο μπορεί σύμφωνα με την εταιρεία να κινηθεί από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 20 δευτερόλεπτα.

Το Semi ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2017 αλλά η παραγωγή του καθυστέρησε για διαφόρους λόγους και όπως φαίνεται η Tesla θα ξεκινήσει το 2023 την παράδοση των οχημάτων σε πελάτες που έχουν ήδη ζητήσει να τα αγοράσουν ανάμεσα τους μεγάλες εταιρείες όπως η Pepsi. Ο Μασκ έχει δηλώσει ότι μέσα στους επόμενους 18 μήνες θα έχουν βγει στην αγορά περίπου 50 χιλιάδες Semi.

Naftemporiki.gr