Skip to main content

H Κίνα ρίχνει στις μάχες (ρομποτικά) σκυλιά του πολέμου (βίντεο)

Μια σκηνή βγαλμένη από ταινία επιστημονικής φαντασίας κάνει τον γύρο του Διαδικτύου τα τελευταία 24ωρα. Ο κινεζικός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο το οποίο δείχνει ένα drone να μεταφέρει στη ταράτσα ενός κτιρίου ένα ρομποτικό τετράποδο. Μόλις προσγειώνεται το τετράποδο σηκώνεται στα πόδια του και αρχίζει να κινείται στον χώρο που βρίσκεται.

Το ρομπότ φέρει πάνω του ένα πολυβόλο και άλλο οπλισμό τον οποίο θα χρησιμοποιήσει εναντίον των στόχων που έχει προγραμματιστεί να αντιμετωπίσει. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά τα drones θα μεταφέρουν τους ρομποτικούς σκύλους-στρατιώτες πίσω από τις γραμμές του εχθρού για να δημιουργεί ρήγματα εκεί δίνοντας πολύτιμη βοήθεια στην στρατιωτική μονάδα που υποστηρίζει εκείνη την στιγμή.

Πρόσφατα έκανε την εμφάνιση του στο Διαδίκτυο ένα βίντεο όπου ένα ρομποτικό τετράποδο χρησιμοποιεί πολυβόλα και παρά τις τοποθετήσεις εταιρειών κατασκευής τέτοιων ρομπότ ότι δεν θα κατασκευάσουν τέτοιου είδους ρομπότ για στρατιωτική χρήση θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι αυτά τα ρομπότ θα χρησιμοποιηθούν στα πεδία των μαχών ή σε στοχευμένες στρατιωτικές αποστολές. Όμως η χρήση drones για τη μεταφορά των ρομποτικών τετράποδων είναι κάτι καινούργιο που δεν είχε εμφανιστεί μέχρι σήμερα ως πιθανό ενδεχόμενο.

Naftemporiki.gr