Συνεργασία της ΕΠΟ με την εταιρεία Sportsradar

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015 17:00
UPD:17:01
INTIME SPORTS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
A- A A+

Η ΕΠΟ επισημοποίησε τη συνεργασία της υπογράφοντας το μεσημέρι συμφωνία με την εταιρεία ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης Sportradar, που αποτελεί συνεργάτη της UEFA και συντάσσει τις εκθέσεις για τους «ύποπτους» αγώνες.

Στην εκδήλωση παρέστη η εισαγγελέας Εφετών Βιργινία Σακελλαροπούλου, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Σέρχιο Μαρκαριάν, παράγοντες και διαιτητές, ενώ η εταιρεία εκπροσωπήθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Αντρέας Κράνιχ.

Το πλαίσιο της συνεργασίας αφορά κυρίως σεμινάρια και εκπαίδευση για τους χειραγωγημένους αγώνες, την οποία θα λάβουν ποδοσφαιριστές, διαιτητές και γενικώς άτομα εμπλεκόμενα με το ποδόσφαιρο.

Όπως υπογραμμίστηκε από τον κ. Κράνιχ, τα δεδομένα που προσφέρει η Sportradar είναι αξιόπιστα, ενώ τα σεμινάρια θα μπορούσαν να επεκταθούν στους δικαστικούς λειτουργούς και τις αρμόδιες Αρχές.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, επισήμανε ότι «δεν κλείνουμε τα μάτια και δεν βάζουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί, δεν θα επιτρέψουμε όμως την ισοπέδωση και την υποβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Χρειαζόμαστε τη διεθνή τεχνογνωσία, αλλά χρειάζεται και συνεργασία Πολιτείας-Δικαιοσύνης και Αστυνομίας. Προσωπικά προτιμώ να μας κάνουν κριτική για αργοπορία, παρά για απραξία».

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις