ΚΚΕ για ΕΡΤ: Η κυβέρνηση αλλάζει τα ονόματα αλλά όχι την ουσία

Πέμπτη, 02 Απριλίου 2015 17:41
UPD:18:57
PHASMA/Α.ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Ο Περισσός χαρακτηρίζει «λόγια του αέρα» τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για ανεξάρτητη και πολυφωνική ΕΡΤ, υποστηρίζοντας ότι το δ.σ. της νέας εταιρείας θα είναι ελεγχόμενο από την εκάστοτε κυβέρνηση.

A- A A+

Επικριτικό κατά της κυβέρνησης εμφανίζεται το Κομμουνιστικό Κόμμα σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ, με τον Περισσό να κάνει λόγο για «πρακτική της κυβέρνησης να αλλάζει ονόματα και τίτλους, κρατώντας την ουσία της προηγούμενης πολιτικής».

«Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στην ανάγκη δημιουργίας μιας κρατικής ραδιοτηλεόρασης που θα υπηρετεί πραγματικά την ενημέρωση και ψυχαγωγία του λαού, αλλά αντίθετα διατηρεί τη λειτουργία μιας απόλυτα ελεγχόμενης από την εκάστοτε κυβέρνηση ραδιοτηλεόρασης, ενώ την ίδια στιγμή περιέχει σοβαρά εσκεμμένα κενά και ελλείψεις στο ζήτημα της αποκατάστασης των εργαζομένων της ΕΡΤ και της ΝΕΡΙΤ», τονίζει ο Περισσός.

Το ΚΚΕ καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί επικοινωνιακά τον πολύμηνο αγώνα των εργαζομένων για να κρύψει την αθέτηση των υποσχέσεών της, προσθέτοντας ότι δημιουργείται μία κρατική ραδιοτηλεόραση με τα ίδια ακριβώς προβλήματα που υπήρχαν στο παρελθόν.

Παράλληλα, παρατηρεί ότι με το νομοσχέδιο η ΕΡΤ δεν αναβιώνει με το σύνολο των υποδομών, προγραμμάτων και λειτουργιών της, ενώ σημειώνει ότι δεν αποκαθίστανται όλοι οι εργαζόμενοι, ούτε και τα θεσμικά κατοχυρωμένα δικαιώματά τους.

Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι με την επίκληση της δέσμευσης για ετήσιους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, δίνεται η δυνατότητα για νέες μειώσεις σε δικαιώματα εργαζομένων και λειτουργικές ανάγκες της ΕΡΤ, αλλά και για αύξηση του ανταποδοτικού τέλους στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, τη στιγμή που «δεν αναφέρεται τίποτα για τα περιουσιακά στοιχεία της ΕΡΤ που περιήλθαν στο ΤΑΙΠΕΔ».

Ο Περισσός χαρακτηρίζει «λόγια του αέρα» τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για ανεξάρτητη και πολυφωνική ΕΡΤ, υποστηρίζοντας ότι το δ.σ. της νέας εταιρείας θα είναι ελεγχόμενο από την εκάστοτε κυβέρνηση.

«Το πιο σημαντικό είναι ότι και η νέα ΕΡΤ θα λειτουργεί στο πλαίσιο της απελευθερωμένης αγοράς των ΜΜΕ, ως ιδεολογικός μηχανισμός του αστικού κράτους κι αναπαραγωγής της κυρίαρχης ιδεολογίας και πολιτικής», προσθέτει ο Περισσός.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή