Κοριέρε ντέλα Σέρα: Λείπουν τα ηχητικά ντοκουμέντα από το μαύρο κουτί του Norman Atlantic

Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015 14:27
UPD:14:28
REUTERS/CIRO DE LUCA

Η εφημερίδα του Μιλάνου προσθέτει ότι μέχρι τώρα ο επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για 11 νεκρούς, 18 αγνοούμενους και έξι άτομα στα οποία έχει αποσταλεί δικαστική κλήση σε απολογία.

A- A A+

Από το μαύρο κουτί του πλοίου «Norman Atlantic» λείπουν όλα τα ηχητικά ντοκουμέντα, αναφέρει η ιταλική εφημερίδα «Κοριέρε ντέλα Σέρα», για τη ναυτική τραγωδία στα σύνορα ιταλικών και ελληνικών χωρικών υδάτων, στις 28 του περασμένου Δεκεμβρίου.

Η εφημερίδα του Μιλάνου προσθέτει ότι μέχρι τώρα ο επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για 11 νεκρούς, 18 αγνοούμενους και έξι άτομα στα οποία έχει αποσταλεί δικαστική κλήση σε απολογία.

Αναφέρει παράλληλα ότι οι υπεύθυνοι των ερευνών δεν έχουν ακόμη εκκενώσει τα κεντρικά σημεία του πλοίου, στα επίπεδα τρία και τέσσερα, όπου φέρεται να ξέσπασε η πυρκαγιά.

Σύμφωνα με το άρθρο, το ότι από το μαύρο κουτί λείπουν οι ηχητικοί διάλογοι δημιουργεί πρόβλημα στην πρόοδο των ερευνών και στη διαπίστωση του κατά πόσον οι διάφορες διαδικασίες που προβλέπονται για την εκκένωση του πλοίου εφαρμόστηκαν ορθά. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο σκληρός δίσκος που περιείχε το υλικό αυτό έχει πιθανώς καταστραφεί εξαιτίας της πυρκαγιάς και ότι έχει ζητηθεί αρωγή εταιρίας ειδικευμένης σε συστήματα πληροφορικής.

Η «Κοριέρε ντέλα Σέρα» προσθέτει ότι δύο από τους νεκρούς που εντοπίστηκαν δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί και πως τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι δεν πρόκειται μάλλον, για δυο μετανάστες, όπως είχε διαρρεύσει αρχικά.

Όσο για την επόμενη καθοριστική εξέλιξη, το άνοιγμα της κεντρικής πόρτας του πλοίου, για απευθείας πρόσβαση στα γκαράζ στα οποία ξέσπασε και επεκτάθηκε η πυρκαγιά, θα χρειαστούν ακόμη κάποιες εβδομάδες, διότι η πόρτα αυτή έχει παραμορφωθεί από τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν στο πλοίο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή