Σε δίκη 21 για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές το 2013

Δευτέρα, 02 Μαρτίου 2015 16:55
UPD:16:59
MotionTeam/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Tο βούλευμα καταλογίζει κατά περίπτωση κατηγορίες για μία σειρά από κακουργηματικές πράξεις, όπως απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών υλών, έκρηξη, εμπρησμό κ.ά.

A- A A+

Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης παραπέμπονται 21 άτομα, κατηγορούμενα για την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε πριν από δύο χρόνια στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πολυγύρου, η βασική κατηγορία που τους αποδίδεται είναι αυτή της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης.

Ακόμη, το βούλευμα καταλογίζει κατά περίπτωση κατηγορίες για μία σειρά από κακουργηματικές πράξεις, όπως απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών υλών, έκρηξη, εμπρησμό κ.ά.

Όλοι οι κατηγορούμενοι είναι κάτοικοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής και μέλη του κινήματος κατά της επένδυσης χρυσού. Τέσσερις εξ αυτών είχαν προφυλακιστεί αρχικά, αλλά, στη συνέχεια, αφέθηκαν ελεύθεροι, υπό όρους. Όλοι τους, απολογούμενοι στις ανακριτικές αρχές, αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση με την επίθεση που είχε γίνει το Φεβρουάριο του 2013.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πολυγύρου, εξάλλου, με το ίδιο βούλευμα, αποφάσισε να απαλλάξει από κάθε κατηγορία έναν εκ των κατοίκων που είχε καταστεί κατηγορούμενος για την υπόθεση.

Στο μεταξύ, το επόμενο διάστημα, το ίδιο δικαστικό συμβούλιο αναμένεται να εκδώσει βούλευμα για την παραπομπή ή όχι σε δίκη 29 κατηγορουμένων που περιλαμβάνονται σε άλλη δικογραφία, η οποία αφορά μία σειρά από επεισόδια που συνέβησαν μέσα στο 2013 σε περιοχές της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, συνδεόμενα με τις αντιδράσεις για την εξόρυξη χρυσού.

Το κατηγορητήριο αφορά περιστατικά που φέρεται ότι τελέστηκαν στις περιοχές Λάκκος Καρατζά, Μεγάλη Παναγία, όπως επίσης στην ευρύτερη περιοχή της Ιερισσού, ενώ στους εμπλεκόμενους αποδίδονται πράξεις σε βαθμό κακουργήματος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή