Αφγανιστάν: Ισχυρή έκρηξη στο γραφείο του διοικητή της αστυνομίας της Καμπούλ

Κυριακή, 09 Νοεμβρίου 2014 08:01
UPD:16:19
REUTERS/OMAR SOBHANI
A- A A+

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε μέσα στο γραφείο του διοικητή της αστυνομίας της Καμπούλ, στην έδρα της αστυνομίας, στο κέντρο της αφγανικής πρωτεύουσας, ανακοίνωσαν αστυνομικές πηγές χωρίς να αναφέρουν αν υπάρχουν θύματα.

Η έκρηξη σημειώθηκε στο τρίτο όροφο των κεντρικών γραφείων της αστυνομίας.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έκρηξη σημειώθηκε μέσα στο αρχηγείο της αστυνομίας της Καμπούλ. Δεν έχουμε περισσότερα στοιχεία επί του παρόντος», πρόσθεσε ο Νατζίμπ Ντανίς, αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

REUTERS/OMAR SOBHANI

Δεν έχει γίνει γνωστό αν ήταν επίθεση αυτοκτονίας ή επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό που πυροδοτήθηκε από απόσταση, δύο επιχειρησιακοί τρόποι που συχνά χρησιμοποιούνται από τους Ταλιμπάν.

Αυτόπτες μάρτυρες είδαν ασθενοφόρα να σπεύδουν στο σημείο και να μεταφέρουν τραυματίες.

Ο διοικητής της αστυνομίας, στρατηγός Ζαχίρ Ζαχίρ, δεν τραυματίστηκε από την έκρηξη. Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση με μήνυμά τους στο Twitter.

REUTERS/MOHAMMAD ISMAIL

Μια πρώτη έκρηξη είχε σημειωθεί νωρίτερα σήμερα σε άλλη συνοικία της πρωτεύουσας χωρίς να υπάρξουν θύματα, την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν επίσης αντάρτες Ταλιμπάν.

Η τελευταία μεγάλη επίθεση στην Καμπούλ ήταν στις 21 Οκτωβρίου όταν βόμβα που πυροδοτήθηκε από απόσταση εναντίον λεωφορείου του αφγανικού στρατού προκάλεσε τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων.

Πηγή: ΑΜΠΕ/Reuters/Γαλλικό Πρακτορείο/Γερμανικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή