ΕΜΠ: Θα παραμείνει κλειστό τουλάχιστον έως τις 30 Ιουνίου

Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014 18:56
UPD:18:58
FOSPHOTOS/Alexandros Katsis

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΜΠ διαμαρτύρονται σχετικά με τη λύση που προτείνει το υπουργείο Παιδείας σε ό,τι αφορά τη διαθεσιμότητα.

A- A A+

Τουλάχιστον έως τις 30 Ιουνίου θα παραμείνει κλειστό το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, μετά την απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΜΠ διαμαρτύρονται σχετικά με τη λύση που προτείνει το υπουργείο Παιδείας σε ό,τι αφορά τη διαθεσιμότητα.

Παράλληλα οι διοικητικοί υπάλληλοι καλούν την ερχόμενη Πέμπτη 3 Ιουλίου σε τηλεδιάσκεψη τους συναδέλφους τους από τα άλλα επτά Ιδρύματα που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της διαθεσιμότητας για να συντονίσουν τις κινήσεις τους.

Οι κινήσεις του υπουργείου Παιδείας

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, συνεχίζει τον γύρο των επαφών του με τους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας. Μετά τη χθεσινή του συνάντηση με τους εκπροσώπους εκπαιδευτικών μέσης εκπαίδευσης και στη συνέχεια με τους εκπροσώπους του ΕΜΠ, σήμερα συναντήθηκε με τους προέδρους των ΤΕΙ, οι οποίοι έθεσαν τα προβλήματα λειτουργίας των Ιδρυμάτων τους, ενώ ανέφεραν, ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς τη πρόσληψη ωρομισθίων εκπαιδευτικών, τους οποίους όμως δεν μπορούν και να πληρώσουν.

Ο κ. Λοβέρδος θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα συνάντηση και με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών για να συζητήσει μαζί του το θέμα της λειτουργίας του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδος, το οποίο έχει υποχρηματοδοτηθεί και έχει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας.

Σημειώνεται ότι αύριο το πρωί, ο υπουργός Παιδείας θα παραχωρήσει εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή