Η Microsoft ετοιμάζει smartwatch

Παρασκευή, 30 Μαΐου 2014 15:00
UPD:15:00
SHUTTERSTOCK
A- A A+

Η Microsoft θα είναι η επόμενη μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας που θα «ενδώσει» στον πειρασμό τον wearable συσκευών, αφού φέρεται να σχεδιάζει το λανσάρισμα ενός ιδιαίτερα προηγμένου smartwatch.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Forbes, η Microsoft ετοιμάζει το δικό της «έξυπνο ρολόι», το οποίο μάλιστα θα μπορεί να λειτουργήσει σε συνεργασία με smartphones που τρέχουν διαφορετικό λειτουργικό σύστημα.

Το Forbes επικαλείται «πολλαπλές πηγές που γνωρίζουν τα σχέδια της εταιρείας» και υποστηρίζει ότι το smartwatch της Microsoft θα διαθέτει πληθώρα αισθητήρων και θα μπορεί να συγχρονιστεί με λειτουργικά συστήματα iOS, Android και φυσικά Windows Phone.

Εξωτερικά η συσκευή θα είναι παρόμοια με το Gear Fit της Samsung και θα διαθέτει έγχρωμη οθόνη αφής, η οποία θα βρίσκεται στο εσωτερικό του καρπού του χρήστη. Αν και αυτό ακούγεται λίγο περίεργο, το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη τοποθέτηση της οθόνης έχει σχεδιαστεί ειδικά για να κάνει ευκολότερη την οπτική πρόσβαση στις ειδοποιήσεις.

Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του θα είναι η συνεχής μέτρηση και παρακολούθηση των καρδιακών παλμών κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Η μπαταρία της συσκευής προβλέπεται να έχει διάρκεια τουλάχιστον δύο ημερών.

Ενδιαφέρον σημείο είναι η εμπλοκή στο πρόγραμμα τεχνικών από το τμήμα Kinect της Microsoft, οι οποίοι σε συνδυασμό με σχεδιαστές και ειδικούς στη διαχείριση δεδομένων έχουν δημιουργήσει μία πλατφόρμα λογισμικού η οποία θα συνοδεύει το smartwatch και θα αναλαμβάνει να συγκεντρώνει και να προβάλλει τα δεδομένα από τους διάφορους αισθητήρες της συσκευής.

Η κίνηση δημιουργίας μίας συσκευής που θα συνεργάζεται με εναλλακτικά λειτουργικά συστήματα έχει βάση, με δεδομένο ότι το Windows Phone υπολογίζεται να έχει μερίδιο αγοράς στο 3,5%, έως το τέλος του 2014, τη στιγμή που το Android θα βρίσκεται στο 80,2% και το iOS στο 14,8%.

Επιπλέον, η κίνηση αυτή έρχεται σε απόλυτη συμφωνία με τις έως τώρα κινήσεις του νέου CEO της Microsoft, Σάτια Ναντέλα, ο οποίος επιθυμεί τα προϊόντα της εταιρείας να λειτουργούν σε πολλαπλές πλατφόρμες. Χαρακτηριστική ήταν η κίνηση να διατεθεί η σουίτα εφαρμογών του Office, για πρώτη φορά, στο iPad της Apple.

 

Προτεινόμενα για εσάς