Ουκρανία - Μαριούπολη: Τουλάχιστον 20 φιλορώσους αντάρτες νεκροί

Παρασκευή, 09 Μαΐου 2014 16:12
UPD:16:38
REUTERS/MARKO DJURICA
A- A A+

Τουλάχιστον 20 «τρομοκράτες», δηλαδή ένοπλοι φιλορώσοι αποσχιστές έχασαν τη ζωή τους την Παρασκευή στη Μαριούπολη, σε συγκρούσεις με τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και δυνάμεις ασφαλείας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας.

Ουκρανικές δυνάμεις συγκρούστηκαν με φιλορώσους αποσχιστές για τον έλεγχο του τοπικού αρχηγείου της αστυνομίας και κτηρίου του υπουργείου Εσωτερικών, τα οποία είχαν προσωρινά καταληφθεί από τους τελευταίους, όπως ανακοίνωσε ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ.

Το πρακτορείο Interfax-Ukraine έκανε λόγο νωρίτερα για τουλάχιστον οκτώ νεκρούς κατά τη σύγκρουση.

Η αστυνομία, σύμφωνα με το πρακτορείο, προσπάθησε να ανακτήσει τον έλεγχο από τους φιλορώσους ενόπλους, όταν οι τελευταίοι άνοιξαν πυρ από το κτήριο του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο είχαν προσπαθήσει να καταλάβει.

Η τοπική αστυνομία στην περιφέρεια του ανατολικού Ντονέτσκ, κέντρου της φιλορωσικής εξέγερσης κατά της κυβέρνησης του Κιέβου, αρνήθηκε να σχολιάσει τα γεγονότα.

Η Τετιάνα Ιγκνατσένκο, δημοσιογράφος στη Μαριούπολη, έκανε λόγο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, για εντατικές μάχες γύρω από τα κτήρια τα οποία έχουν καταλάβει οι φιλορώσοι αποσχιστές.

Μίλησε ακόμη για έναν νεκρό και έξι τραυματίες από την πλευρά των ανταρτών.

Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν εισέλθει με πολυάριθμα τεθωρακισμένα οχήματα στην πόλη, η οποία αποτελεί βασικό βιομηχανικό και διαμετακομιστικό κέντρο της Ουκρανίας, με πληθυσμό μισού εκατομμυρίου κατοίκων.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή