Ντ. Μπακογιάννη: Δεν είναι στις προθέσεις μου να κατέβω στις ευρωεκλογές

Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014 08:19
UPD:09:06
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
A- A A+

Την πρόθεσή της να μην είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές ξεκαθάρισε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, σημειώνοντας ωστόσο πως αν της ζητηθεί από τον Πρωθυπουργό δεν θα αρνηθεί να δώσει τη μάχη.

«Δεν είναι στη δική μου προσωπική στόχευση», είπε σε συνέντευξή της στο Mega.

Δήλωσε επίσης σύμφωνη με την απόφαση του Πρωθυπουργού για ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτή και υποψήφιου ευρωβουλευτή σε ό,τι αφορά τη Ν.Δ., ενώ τάχθηκε υπέρ ενός τέτοιου ασυμβίβαστου και για τους υποψήφιους στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη δεν χωράνε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, σημείωσε ότι δεν είναι ευχάριστο ότι στο δήμο Αθηναίων κατεβαίνουν δύο βουλευτές της Ν.Δ., κρατώντας ωστόσο δυνάμεις συσπείρωσης για τον β΄γύρο.

Για τον νυν δήμαρχο Γιώργο Καμίνη, υποστήριξε ότι δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες, αναγνωρίζοντας πάντως ότι έκανε μια σοβαρή προσπάθεια να ελέγξει τα οικονομικά του δήμου. «Περίμενα ότι ειδικά στον τομέα της υποδομής θα είχε προχωρήσει πράγματα που δεν περπάτησαν», επισήμανε.

Εξέφρασε ακόμη την εκτίμησή της στον περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό και υποστήριξε ότι θα πρέπει να στηριχθεί από τη Ν.Δ. στις επικείμενες εκλογές.

«Μειώσαμε τις παροχές στις ΜΚΟ»

Σε ό,τι αφορά τις χρηματοδοτήσεις ΜΚΟ δήλωσε ότι την περίοδο που ήταν υπουργός Εξωτερικών μειώθηκαν πάρα πολύ τα ποσά που δίνονταν στις οργανώσεις αυτές, ενώ έγιναν και αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο με υιοθέτηση κανόνων διαφάνειας και ελέγχου.

«Αγγίζει τα όρια του παραλογισμού αυτό που γίνεται με τη φορολογία»

Έκρουσε παράλληλα τον κώδωνα του κινδύνου για τη φορολογία, σημειώνοντας ότι αυτό που γίνεται σήμερα «αγγίζει τα όρια του παραλογισμού»

«Η μεγάλη μας προτεραιότητα είναι να καθίσουμε κάτω με τους τροικανούς και να τούς πούμε ότι αυτά που μας ζητάτε είναι απολύτως τρελά», είπε και τόνισε ότι αν η χώρα δεν έχει σταθερό φορολογικό σύστημα δεν μπορεί να σταθεί.


 

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή